De jongens kadetten speelden in Alphia tegen onze bolwerkpartners BVA een prima wedstrijd. Nadat BVA tot de rust in het kielzog wist te blijven van BV Leiderdorp, maakten de jongens in de tweede helft korte metten met de Alphenaren: 55-99.

De eerste minuten brachten een gelijke opgaande strijd, waarbij de kadetten wel steeds aan de positieve kant van de scores bleven. Vooral Rogier Geerders maakte een goede indruk in die fase van de strijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg BVA het moeilijker om bij te blijven. Toch was dit aan de stand nog niet direct af te meten. Een voorsprong van BVL (22-30), verkregen door verre driepunters van Matthijs Kallenberg en Fabio Scaramelli, werd weggewerkt en bij rust was de marge slechts drie punt: 36-39.

Toch zag het ernaar uit dat de beslissing snel zou gaan vallen en dat gebeurde ook. Direct aan het begin van de tweede helft toen ook Sven Visser zijn reboundkracht in de strijd wierp en Fabio Scaramelli en Glenn Schijf verschillende keren een goede drive maakten, liep het verschil snel op (38-53 en 40-62). BVA-coach Yann Eric Jousson probeerde nog wel het tij te keren, maar kan niet verhinderen dat BVL gewoon sterker was. Matthijs Kallenberg kreeg veel ruimte om 6 driepunters af te vuren en door de steeds beter sluitende verdediging (waarbij vooral Rasmus Okine veel werk verzette) liep de voorsprong steeds verder uit. Tim van Remundt moest met vijf fouten naar de kant, maar dit kon niet verhinderen dat de verdediging van BVL haperde. Aanvallend werd in de laatste minuten alsnog de poging gedaan de 100 punten grens te bereiken, maar daar kwam het team uiteindelijk ongeveer 10 seconden voor tekort: 55-99.
Scores: Matthijs Kallenberg (33 punt; 9 ass; 8 reb); Rogier Geerders (16 punt; 10 reb); Sven Visser (15 punt; 12 reb); Rasmus Okine (15 punt; 12 reb); Fabio Scaramelli (14 punt); Glenn Schijf (6 punt); Tim van Remundt (0 punt).