De jongens kadetten kwamen in de wedstrijd tegen Springers net tekort. Na een spannende finale trok Springer aan het langste eind (70-73), nadat een inhaalrace van BVL in de laatste seconden bleef steken.

De Jongens kadetten hadden lange tijd geen antwoord op de lange man van de tegenstanders. J. Van der List. Met zijn bijna 2.10 meter lengte, was het verschil met de centers van BVL (Sven Visser en Robin Lovink) minimaal 20 centimeter en dat brak de ploeg van coach Ton Kallenberg vooral in de aanvalsrebound erg op. Het gevolg was dan ook dat Springers een relatief makkelijke wedstrijd tegemoet leken te gaan (8-25 na het eerste kwart). In de tweede periode kreeg Leiderdorp iets meer grip op de wedstrijd. Matthijs Kallenberg en Robin Lovink zorgden met name van achter de driepuntslijn voor aansluitende scores en verdedigend werd de druk op de tegenstanders meer opgevoerd. Langzaam kwam BVL weer terug en bij rust (26-36) leek BVL ‘het lek boven’ te hebben.
In de derde periode echter, zakten de kadetten ver weg. Niets leek meer te lukken en in plaats van dichterbij te komen, liepen de Springers weg naar een ogenschijnlijk gewonnen wedstrijd (31-55). Wat tot dan toe niet lukte, leek allemaal in de vierde periode alsnog te gaan lukken. Aanvallen werden goed uitgespeeld, schoten vielen raak en verdedigend stond iedereen op de juiste posities. De marge tussen beide teams werd met de minuut kleiner en bij 70-72 met nog 12 seconden te spelen, leek de strijd alsnog in het voordeel van BVL te gaan uitvallen. Twee gemiste vrije worpen en balverlies brachten echter niet meer de winst.
Scores: Matthijs Kallenberg (31 punt); Sven Visser (12), Robin Lovink (6 punt 10 reb), Fabio Scaramelli (6), Olivier Wientjes (6), Sybren Huysmans (4), James Southerland (4), Rasmus Okine (2), Tim van Remundt (0).