Vol goede moed traden we aan tegen de koploper Grasshoppers. Tijdens het inlopen viel in ieder geval op dat de tegenstanders groot en stevig waren. De opdracht was dan ook om snel te spelen, dicht op de vrouw te verdedigen en geen hoge passes te geven.
De eerste minuten van de wedstrijd gaf goede hoop, een mooie rebound van Maaike en een slimme bal van Ilva maakten dat we snel voorkwamen. Toen Grasshoppers het tempo verhoogde kwamen ze ook tot scoren en was het in de vijfde minuut 4-4.

Daarna pakte Grasshoppers door, hoge ballen en lange mensen onder de basket maakten dat ze snel uitliepen. Aan onze kant was het een opeenstapeling van fouten. Slechte passes, weinig samenspel en veel balverlies maakten dat we aan het einde van de eerste periode met 16-10 achter stonden.
De tweede periode gaf hetzelfde beeld, dominantie van Katwijk in de lucht en een opeenstapeling van fouten en missers aan onze kant. Alleen Zoë en Renske Kal. wisten tot scoren te komen. Er was veel gemopper op de scheidsen die veel toelieten in het fysieke spel van Katwijk. Ook de tafel had er zin in want binnen een half uur waren de eerste twee perioden gespeeld.

In de derde periode domineerde Grasshoppers en wisten ze binnen vijf minuten 12 punten te scoren tegenover nul van ons. Gelukkig wisten Zoë, Renske en Patience de eer nog te redden. De laatste periode bracht meer vuur in het spel van BVL. Eindelijk werd er gecombineerd en snel gespeeld. Met name Kirsten scoorde een aantal mooie punten met uitgespeelde acties. Ook verdedigend stond het met Joyce, Aniek en Renske Kleiss. Het effect was dat de periode met 21-19 werd afgesloten. We verloren uiteindelijk met 67 – 41.
Het algehele gevoel was dat we het verlies aan onszelf te danken hadden en dat het in de thuiswedstrijd recht gezet moet worden. Veel oefenen op de driepunters lijkt verstandig!

Team: Patience 14, Zoë 8, Ilva 2, Kirsten 5 (1P), Joyce (1P), Aniek 2 (1P), Renske Kal. 4 (1P), Renske Kleiss, Maaike 4 (4P), Sandra.