Opnieuw hebben de meiden van het bolwerkteam gewonnen van Grasshoppers. Dit keer werd het een hele spannende wedstrijd, waarbij de bolwerkmeiden na verlenging aan het langste eind trokken: 88-81.

Dat het team van coach Marcel Tijssen uiteindelijk zou gaan winnen, was niet bepaald af te zien aan het spel in de eerste drie perioden. Liefst 30 minuten lang gaf de ploeg ‘niet thuis’. Het was Grasshoppers dat duidelijk het beste van het spel liet zien en vanaf het begin af aan de wedstrijd domineerde. Door scores van Zera Butter en Patience Dimandja bleef het bolwerkteam na een eerste achterstand van 2-11 uiteindelijk nog redelijk in het kielzog van de Katwijksen: 16-20 na de eerste periode. In de tweede periode lukte het de Leiderdorpsen niet om bij te blijven bij Grasshoppers. Alleen Lara Moerer en Kirsten Siera wisten zich door hard te werken in positieve zin te onderscheiden, maar zij konden ook niet verhinderen dat het bolwerkteam bij rust tegen een behoorlijke achterstand aankeek: 25 – 38.
Na de rust leek het erop alsof de meiden terug wisten te komen in de wedstrijd, want in de 8e minuut was het verschil nog maar 7 punt: 39-46. In twee minuten tijd echter, bleek alles voor niets te zijn geweest, want aan het eind van de derde periode leek het erop alsof er geen redden meer aan was: 39-56. Dat duurde tot het begin van de vierde minuut van de vierde periode. Opeens leek het erop dat de meiden bij een achterstand van 19 punt (45-64) wakker werden en – aangemoedigd door het publiek – werd gestart aan een heuse inhaalrace. Onder het bord wist Maaike Klompmaker op het juiste moment goed door te komen, terwijl Patience Dimandja op de break en Zera Butter en Ella Tijssen van afstand voor de broodnodige scores zorgden. Bij Grasshoppers brak de paniek uit en hun voorsprong smolt als sneeuw voor de zon weg. Zoe Schellingerhout zette het bolwerk voor het eerst op voorsprong vlak voor tijd en uiteindelijk staakten de scores bij 73-73 en moest er 5 minuten worden verlengd.
In de verlenging zette het team van Marcel Tijssen snel orde op zaken. Eigenlijk kwam Grasshoppers er niet meer aan te pas en bij 88-81 kwam de verdiende, maar niet meer verwachtte overwinning alsnog!
Scores: Patience Dimandja (27 punt), Zera Butter (15 punt), Maaike Klompmaker (15 punt), Lara Moerer (11 punt), Ella Tijssen (8 punt), Zoe Schellingerhout (6 punt), Maxime Essenstam (4 punt), Kirsten Siera (2 punt), Willemijn Kallenberg (0 punt).