De benjamini’s 2 vertrokken al vroeg in de ochtend om tegen Springers te spelen. Mady, Robin en Eda konden niet aanwezig zijn. Gelukkig kregen we hulp van Marco en Jeroen, zodat we met 9 jongens in Gouda aankwamen.

Alberto, Mathijs, Kenneth, Jeroen en Basri begonnen de eerste periode. Het leek wel of de jongens door de kou in de hal extra hard gingen rennen. Kenneth stond altijd al bij de basket klaar en Alberto kon hem daardoor vaak de bal aanpassen. Jeroen zorgde ervoor dat het tempo hoog bleef, Mathijs liep een paar goede lay-ups en Basri was niet te missen in de verdediging. De tegenstander kon deze periode slechts 1 keer scoren.
Stand na de eerste periode: 2-12

In de tweede periode speelden Marco, Jarno, Murat, Alberto en Diam. Deze periode begon een beetje slordig, waardoor de tegenstander al meteen kon scoren. Hierna had Marco een paar mooie acties waardoor iedereen weer doorhad wat de bedoeling was. Er werd deze periode heel goed samengespeeld. Jarno kon goed de vrije man vinden waardoor er veel werd gescoord. De tegenstander stuurde nu steeds een mannetje zo snel mogelijk naar de basket in de aanval. Maar doordat Diam er altijd meteen bij was en heel goed verdedigde, werkte dit niet. Door de strakke verdediging van Murat en Alberto kon de tegenstander heel vaak niet eens over de middellijn komen.
Deze periode wonnen we met 4-25
Tussenstand: 6-41

De derde periode begon stukken minder goed. In het veld stonden Diam, Basri, Jeroen, Kenneth en Mathijs. De jongens dachten al gewonnen te hebben en maakten hierdoor de aanvallen heel slordig af. Na een time-out veranderde dit. Er werden weer lay-ups gelopen, goede passes gegeven en heel belangrijk: bij de verdediging hielpen ze elkaar.
Deze periode werd gewonnen met 6-14.
De tussenstand was 12-55

Aan het begin van de vierde periode kregen de jongens te horen dat ze getrakteerd zouden worden als ze de 75 punten zouden halen. Alberto, Marco, Jarno, Diam en Murat gingen hier helemaal voor en vergaten soms te verdedigen. Halverwege werd er nog wat gewisseld. Het tempo was een beetje uit het spel, maar nog steeds werd er goed gespeeld. Met nog 10 seconden op de klok hadden we 73 punten, zouden ze de 75 dan toch niet halen? Jawel hoor, Jeroen pakte de bal af en schoot raak! De periode wonnen ze met 10-20.
De eindstand was 75-22

[b]Scores:[/b]
Marco 24
Alberto 17
Jeroen 14
Mathijs 10
Diam 4
Kenneth 4
Basri 2