Zaterdagmiddag moesten de meiden junioren tegen BS Leiden spelen. Een bekende tegenstander voor ons. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, omdat ze fysiek beter zijn. De thuiswedstrijd werd met 22 punten verschil verloren, dit keer zouden we ons best doen met minder punten te verliezen.

Omdat Paul een familie uitje had, ging Bert ons coachen. Alleen Aniek was afwezig, dus waren we met z’n tienen. Na goed in te hebben gelopen begon de wedstrijd. Zoe, Patience, Maaike, Kirsten en Ilva stonden er in. We begonnen meteen goed doordat Maaike een mooie openingstreffer schoot. Doordat Patience veel insneed, werden er veel punten gemaakt…maar ook veel fouten van de tegenpartij! De vrije worpen gingen helaas niet zo goed. Deze periode verloren we daarom net aan met 11-8 voor BS Leiden.

Na een minuut even rust te hebben gehad en wat wissels, begonnen we meteen weer goed. We kwamen voor te staan met 11-14. Toen kwam BS Leiden even terug en werd het telkens puntje puntje. De laatste drie minuten speelden we erg goed, vooral door scores van Patience kwamen we voor te staan en gingen we de rust in met 26-32 voor Leiderdorp.

In de pauze namen we de tijd om goed te rusten en rustig in te lopen. De tweede helft begonnen Zoe, Ilva, Kirsten en beide Renskes. Het begon iets minder, maar na drie minuten spelen zat iedereen er weer in. Leiden was iets ingelopen, maar we konden het weer spannend houden. In de laatste minuut kwam Leiden op een puntje voorsprong en de stand was 45-44.

Iedereen wilde heel graag winnen en de spanning kwam er in. Er werden nog een paar wissels gedaan en iedereen was klaar om voor de overwinning te gaan. Het bleef erg spannend en dat was ook te zien aan het aantal persoonlijke fouten van beide teams. In de achtste minuut moest Maaike eruit met vijf fout en in de negende minuut Patience. Door een drietje van Willemijn kwamen we op een aardige voorsprong van 63-60. Er was nog een minuut te spelen, en de stand van ondertussen 61-63 geworden. Leiderdorp had de aanval en wilde zoveel mogelijk tijd rekken. In de laatste seconden werden er vier fouten door Leiden gemaakt waardoor ze op de vijf teamfouten kwamen en Zoe twee vrije worpen mocht nemen met nog maar drie seconden te gaan. Deze zaten allebei en Leiderdorp zag de overwinning al met 65-61 voorsprong. Met heel veel geluk scoorde Leiden in de laatste seconde nog een driepunter, maar dat mocht niet baten.
Leiderdorp won met 65-64!

Deze wedstrijd werd er goed gespeeld, goede scheidsrechters en we moeten zeker het publiek (Fam Kallenberg, Fam Antes, menneer Sierra, fam Knaap, Jefferson en Pieter) bedanken voor het aanmoedigen! Bert, bedankt voor het coachen!