1 Oktober speelde de mini’s 2 een kansloze wedstrijd tegen de mini’s 1 van Forwodians. Van het tijdstip werden we al niet vrolijk (9:45 !) en toen er ook nog tijdens de warming up een mini van 1.90 verscheen, gingen de schouders van de mini’s 2 al enigzins zakken! In de eerste periode met Michiel, Dylan, Rowan, Marco en Isaiah, werd al duidelijk dat BVL weinig in te brengen had, de guard van Forwodians (nr.33) speelde zeer sterk en zocht met felle powerdribbels, goeie layups maar ook prima balhandling en overzicht de vrije man in de bucket en laat die vrije man nu heel vaak de speler van 1.90 zijn, die de bal dan ook feilloos dunkte!
Dylan deed als verdediger zijn best maar DIT viel bijna niet te verdedigen. Marco en Isaiah deden ook hun best om van hun kant een aanval op te zetten, maar over de middenlijn aangekomen onderschepten de grotere en fysiek sterkere Forwodians te vaak de bal, ook omdat we te vaak achter de tegenstander gingen staan in plaats van ervoor. De eerste periode werd dan ook verloren met 29-8.

In de 2e periode met Bobby, Jimmy, Roeland Jan, Fabio en Florian ging het iets beter, maar toch bleven we achter de feiten aanlopen. Forwodians is beter ingespeeld en is zeker de gedoodverfde nummer 1 voor deze poule, hieraan konden nieuwkomers als Fabio en Florian niets aan veranderen, toch deden we via vooral scores van Jimmy en Roeland Jan nog iets terug. De 2e periode werd “maar” verloren met 17-8.

In de 3e periode kwamen de beste spelers van Forwodians weer in het veld, maar ondanks het feit dat de mini’s 2 nu met de grotere jongens gingen spelen: Michiel, Bobby en Dylan, ondersteund door de 2 benjamini’s Marco en Isaiah, bleek het moreel bij de mini’s 2 geknakt en won Forwodians de derde periode ruim met 30 -10.

Toch lieten we in de 4e periode niet de koppies verder hangen en probeerden Bobby, Rowan, Roeland Jan, Jimmy, Fabio en Florian, onder luide aanmoediging van de rest van de bank, de tegenstander toch nog wat meer tegengas te geven en dit lukte bijna; we wonnen weliswaar niet maar verloren dit keer maar met 15-10. Eindstand was 91-36. Jammer; het is duidelijk, de trainer heeft weer wat te doen: oefenen op verdedigingstechnieken en extra felheid en wie weet kunnen we volgende keer wel meer tegenstand bieden!

[b]Statistieken:[/b] Michiel en Bobby (8), Roeland Jan en Marco (6), Jimmy (4) en Florian en Isiaiah (2).