[b]“Waar zit de time-out knop?”
“Schrijf ik die persoonlijke fout nu in dit vakje?”
“Moet de 24-seconden klok nu doorlopen?”[/b]

Voor een wedstrijd zijn niet alleen spelers en scheidsrechters nodig, maar ook mensen die de gemaakte punten bijhouden, de fouten noteren, de klok bedienen, wissels en time-outs aanvragen. Bij wedstrijden van teams in hogere klassen is ook iemand voortdurend bezig om de 24-seconden klok te bedienen, de klok waarmee wordt bijgehouden of een aanval niet te lang duurt. Dit zijn de mensen die samen de wedstrijdjury vormen en aan de tafel langs het veld zitten.

Als je zelf wedstrijden speelt, verwacht je dat zo’n scorer, timer en 24-seconden operator er zijn bij jouw wedstrijd. Je kunt dan ook zelf, of bij jongere leden je ouders of verzorgers, worden ingedeeld voor een taak als jurylid. Het is niet moeilijk, maar als je het nog nooit of nog maar weinig hebt gedaan, kun je wel wat uitleg gebruiken.

Daarom zijn er binnenkort drie dagen waarop een korte jurytakencursus wordt gegeven. Ze zijn bedoeld voor iedereen van 12 jaar en ouder en voor iedere ouder van een jeugdlid onder de 12 jaar. Maar andere leden zijn ook welkom. Je hoeft je niet in te schrijven, je kunt gewoon op één van de drie dagen komen. Het duurt ongeveer een uur. Maak er wel gebruik van, want daarna heb je natuurlijk geen excuus meer als je bent ingedeeld voor een jurytaak!

[i]Woensdag 26 oktober 17.00 uur Ton Kallenberg
Woensdag 2 november 17.00 uur Ton Kallenberg
Zaterdag 5 november 14.00 uur Ronald van der Meel[/i]

Locatie: Sporthal De Bloemerd, Leiderdorp