Na vorige week wilden de benjamini’s 1 toch even wat rechtzetten en BS Leiden werd daar het slachtoffer van. Met prima spel werd het arme BS Leiden van de basketbalvloer geveegd.

Ook in deze wedstrijd, zonder Mike en Robin (geblesseerd, sterkte Robin!), maar met Jeroen en Mathijs, werd met fel verdedigen, snel balbezit verkrijgen en prima breaks de tegenstander vakkundig gesloopt. Marco en Isaiah, de aandrijfmotoren van het team, kunnen naast zelf scoren, een aanval prima opzetten en anderen in staat stellen te scoren, vooral Luuk maakte hier gretig gebruik van, alleen het geluk zat hem vandaag niet zo mee, volgende keer beter Luuk!

Tycho heeft weer een andere eigenschap, hij kan het spel van de tegenstander goed ontregelen en gaat dit jaar zeker voor de titel “ Mr. Steal”; in de 3e periode kon hij hierdoor 4x achter elkaar scoren. Ook Evelien en Pim hebben nu hun plekje gevonden, zo weet Evelien met snelle dribbels en layups nu ook tot scoren te komen en Pim durft nu ook zijn “bijna-3-punten” schot in stelling te brengen, maar als het moet neemt hij ook de lay-up.

Toch gaat de aanmoedigingsprijs deze keer naar de 2 rookies: Mathijs en Jeroen. Deze spelers hebben laten zien dat zij gemakkelijk kunnen meedoen in dit team, beiden hebben prima verdedigd, prima gepasst en kwamen ook nog tot scoren, beter kan niet! De eindstand werd via 26-5, 16-4, 24-8 en 28-2 uiteindelijk: 94-16. Goed gedaan benjamini’s, nu 2 weekenden rust en dan wacht er weer een (andere) zware tegenstander: BV Voorburg.

[b]Statistieken:[/b] Tycho (22), Isaiah (20), Marco (16), Pim (14), Jeroen (8), Mathijs (6), Evelien en Luuk (4)