Heel vroeg moest de JB1 aantreden in de Vijfmeihal in Leiden voor de derby tegen BS Leiden. Dit seizoen heeft de JB2 van vorig jaar een aantal nieuwe spelers erbij gekregen: Eveline Kallenberg, Pim Noordhoek en Mike Hogervorst.
We waren erg benieuwd hoe de nieuwe JB1 zou presteren.

De eerste periode startten we met Marco, Isaiah, Pim, Tycho en Mike. BS Leiden keek heel erg op tegen Mike “Hightower”; DIT was zeker GEEN benjamin, ZO GROOT! Ook “Rookie Pim” liet zien een aanwinst te zijn voor het team door geweldig dribbel- en verdedigingswerk. Maar ondanks dat kon BS Leiden aardig bij ons blijven omdat we vooral in het begin verzuimden om de lay ups erin te gooien. De eerste periode sloten we af met een 10-14 voorsprong.

In de tweede periode met Isaiah, Eveline, Mike, Robin en Luuk ging het in de afwerking al beter en was het afwachten wanneer de tegenstander vermoeid zou afhaken, want de JB1 zorgde met veel snelheid en vooral passwerk ervoor dat het baltempo hoog was en dat er iedere keer een JB1 speler vrij gespeeld kon worden onder de basket. De tweede periode won de JB1 met 9-16 en gingen we rusten met een 19-30 ruststand.

In de derde periode deelde de JB1 de mokerslag uit; onder aanvoering van “Alligator Eveline” werd de guards van BS Leiden richting zijkant gedreven en over de middellijn vastgezet door “Steal-a-way Marco” (en we hebben daarop nog niet eens getraind!) waardoor vrij eenvoudig elke bal afgepakt kon worden en er met name naar de vrijlopende “Robin Hood” gepasst kon worden, die uit 6 lay ups en 1 schotje een 100 % score wist te halen! De derde periode eindigde in een 8-20 overwinning.

In de 4e periode was BS Leiden stuk gespeeld en lieten “Tiger Tycho” en “Luuk Skywalker” maar ook oude rot “Isaiah Thomas” nog even zien dat zij nog lang niet moe waren en aan alle kanten langs de Leidenaren liepen en eenvoudig scoorden! We bleven goed naar elkaar kijken, passten prima naar elkaar en konden daardoor vrij eenvoudig de vrije man/vrouw onder de basket vinden. De laatste periode wonnen we zelfs met 2-16. De eindstand was 29-66. Wie had dat gedacht? Fantastisch gespeeld JB1! Een goed begin is het halve werk, maar volgende week komt een veel lastigere ploeg bij ons op bezoek: DAS uit Delft. Als we dan net zo goed spelen als tegen BS Leiden dan zal DAS heel veel problemen met ons hebben!

[b]De basketballstatistieken:[/b] Robin (20), Luuk (14), Marco en Tycho (8), Isaiah en Mike (6), Pim (4) en Eveline een 10+ voor verdedigend voetenwerk.