In een zeer spannende wedstrijd hebben de Benjamini’s 1 ook hun tweede wedstrijd (de eerste thuiswedstrijd) gewonnen. Vooral door inzet en een betere conditie werd DAS met een nederlaag naar huis gestuurd.

Zonder Mike gingen in de eerste periode de Benjamini’s van start met Marco, Isaiah, Pim, Tycho en Luuk. Er werd goed gekeken en gespeeld naar de vrijstaande speler, maar helaas de layup werd niet altijd goed afgerond. De langere Dassers’ deden dit beter en namen een kleine voorsprong. Dankzij fanatiek verdedigen van onze kant en een ver afstandschot van Pim konden we de schade beperken tot 6-10.

In de 2e periode lieten Isaiah, Eveline, Jeroen (de kleine stand-in voor Mike), Robin en Tycho prima spel zien, de vrije man werd vaak gevonden en dit keer gingen ze er wel in, vooral Robin liet zien uit te groeien naar een echte “scherpschutter”, maar hij kijkt ook heel goed voor de pass naar Tycho of Jeroen. We sloten daardoor de 2e periode af met een voorsprong van 26-24.

In de 3e periode, dit keer met Marco, Eveline, Pim, Luuk en Robin bleven we netjes in de buurt van onze tegenstander, het lengteverschil van DAS zorgde voor wat meer rebounds, maar onze fastbreak werd aan de andere kant prima uitgevoerd. Jammer was dat Eveline haar 5e fout moest incasseren, omdat ze te fel verdedigde, gaan we aan werken Eveline! We sloten de 3e periode af met 1 punt voorsprong: 38-37. Het bleef ongekend spannend !

De 4e periode, met Marco, Isaiah, Tycho, Jeroen en Robin, zou uitmaken wie de langste adem had, DAS of wij. Alle spelers waren moe, maar ondanks dat bleef het een “dynamische” wedstrijd (citaat pa Noordhoek) en speelden wij zelfs de eerste 5 minuten de tegenstander “stuk” en liepen uit naar 46-37 voorsprong voordat DAS iets terug kon doen. De benjamini’s lieten de winst niet meer uit hun handen glippen, zodat de wedstrijd in een 54-45 eindstand eindigde.

Geweldig Benjamini’s een 10 voor inzet, verdedigen en getoonde enthousiasme, ga zo door !

[b]Basketbal statistieken:[/b] Robin (18), Marco en Isaiah (10), Luuk (6), Tycho (4), Jeroen, Evelien en Pim (2). Iedereen heeft gescoord, klasse !