In de kwartfinale voor de play-offs van het rayon moesten de meiden van het bolwerk-team tegen Binnenland. Binnenland was als team de te kloppen tegenstander, maar bleek bij binnenkomst toch wel groter en langer te zijn dan de meiden van het bolwerk. Die angst bleek aan het eind van de wedstrijd ongegrond te zijn. Een knappe overwinning en plaatsing voor de halve finale tegen Green Eagles!

De kwartfinale werd gespeeld op neutraal terrein (Waddinxveen) en de winnaar zou zich plaatsen voor de halve finale. Miranda Righarts was er weer bij, na een blessure die haar een aantal weken aan de kant had gehouden.
Een goede start van met name Nicole Hoogeveen en Steffie Kreffer leverde BVL direct een voorsprong op in de eerste periode. Daarmee werd de schroom van de speelsters afgeschud en de voorsprong aan het eind van de eerste periode (5-11), werd in de tweede periode door scores van vooral Birgitte Neuteboom verder uitgebreid tot 18-27 bij rust. Binnenland kreeg weinig kansen omdat de verdediging van de bolwerkmeiden werkelijk stond als een huis. Het afstandschot van de meiden uit Barendrecht viel niet en doordat de helpside aan de Leiderdorpse kant steeds goed stond, liepen de bolwerkmeiden in de derde periode steeds verder uit. Lara Moerer en Renske Kallenberg breidden de voorsprong verder uit tot 26-43 aan het eind van de derde periode en daarmee werd duidelijk dat de halve finale in het zicht kwam. Het talrijke meegereisde publiek juichte het bolwerkteam naar de overwinning toe (perfect jongens!) en de vierde periode was dan ook niet meer dan een formaliteit. Patience Dimandja zorgde met enkele fast-breaks ervoor dat de voorsprong geconsolideerd werd en bij 44-59 was de overwinning en de plaatsing voor de halve finale een feit!
Scores: Birgitte Neuteboom (14), Patience Dimandja (10), Steffie Kreffer (10), Nicole Hoogeveen (9), Miranda Righarts (6), Renske Kallenberg (4), Lara Moerer (4), Zoe Schellingerhout (2)