Het verlies in eigen huis tegen Green Eagles (60-70) werd niet meer goed gemaakt in de uitwedstrijd. Integendeel, Green Eagles maakte aan alle illusies een eind en won in een sfeervolle sporthal ruim: 90-46.

De meiden bolwerk geloofden er eigenlijk al niet meer in. In de thuiswedstrijd was al een goede prestatie neergezet, en om helemaal boven zichzelf uit te stijgen, dat was teveel van het goede. Die berusting was ook duidelijk te zien in de tweede halve finale wedstrijd tegen Green Eagles. Opnieuw bleek de lengte van Green Eagles (Van Oosten [21 pnt] en Brugman [26 pnt]) doorslaggevend te zijn. BVL kon hier geen lange speelsters tegenover stellen en omdat Green Eagles-coach Kees Brugman nu wel zijn speelsters inside liet spelen, was het verschil snel gemaakt. 25-9 na de eerste periode. In de tweede periode bakte het bolwerkteam er zelfs helemaal niets van en bij rust was de wedstrijd dan ook al volledig gespeeld (39-17). Het leek overigens ook wel alsof de meiden van het bolwerk geïmponeerd werden door het vele en luidruchtige publiek in de wethouder Smit-sporthal. De ambiance had een verlammende uitwerking op vooral de spelbepalende speelsters bij de bolwerkmeiden. Het leidde tot een donderspeech in de rust en dit leek zijn uitwerking te hebben. Willemijn Kallenberg wist zich – opnieuw – in positieve zin in de kijker te spelen en zij nam het voortouw om Green Eagles meer tegenstand te bieden. Tot halverwege de derde periode ontspon zich een aardige wedstrijd waarin BVL gelijk op speelde (52-29). De laatste minuten van de derde periode werd overigens weer alles weggegooid (68-33). De laatste periode was vervolgens alleen nog interessant voor de statistieken en voor het bolwerkteam was daamee het play-off avontuur over (90-46). De finale bij de meisjes kadetten in het rayon zal worden gespeeld tussen Green Eagles en Grasshoppers.
Scores: Willemijn Kallenberg (9), Zoe Schellingerhout (6), Patience Dimandja (6), Steffie Kreffer (6), Birgitte Neuteboom (6), Nicole Hoogeveen (5), Lara Moerer (4), Renske Kallenberg en Maaike Klompmaker (0).