In de halve finale voor de play-offs van het rayon was het sterke Green Eagles uit Maassluis de tegenstander. Green Eagles beschikte met de twee centers Brugman en Van Oosten over twee letterlijk te lange tegenspeelsters waardoor het team van coach Ton Kallenberg het uiteindelijk moest afleggen, maar dat gebeurde pas nadat er lange tijd kans was geweest op de overwinning.

De start was voor het bolwerkteam ronduit dramatisch. Passfouten en verkeerde opties brachten binnen enkele minuten een 2-11 achterstand op het scorebord. De press verdediging van Green Eagles stelde BVL voor ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Door heel hard te werken kwam het bolwerkteam weer terug in de wedstrijd. De pressverdediging van Green Eagles werd omspeeld en via vrije worpen bleek de achterstand na de eerste periode nog mee te vallen (11-14). In de tweede periode gingen de bolwerkmeiden nog brutaler spelen en dankzij een ontketende Birgitte Neuteboom nam BVL halverwege de tweede periode een voorsprong (21-18). Het grootste probleem voor de bolwerkmeiden was de lengte van de Eagles-centers Van Oosten en Brugman. Zij waren beiden niet af te stoppen in de bucket en het was dan ook in die fase van de wedstrijd vooral aan Van Oosten (31 punt totaal) te danken dat zij aan de positieve kant van de score gingen rusten (26-30).
In de derde periode begon BVL opnieuw niet goed. Green Eagles liep snel weg naar een 34-48 voorsprong en daarmee leek de wedstrijd ‘op slot’ te zitten. Het was echter 1e jaars mini Willemijn Kallenberg die geheel solo BVL weer terug bracht in de wedstrijd. Twee driepunters en een aantal andere afstandsschoten vielen raak waardoor de bolwerkmeiden aan het eind van de derde periode toch weer hoop konden hebben op een goede afloop (46-52).
Nog even drong BVL aan maar verder dan 50-54 kwam het team van coach Ton Kallenberg niet. Opnieuw waren het de centers van Green Eagles die in de bucket het verschil bepaalden en uiteindelijk naar een 60-70 overwinning liepen.
Scores: Willemijn Kallenberg (12), Birgitte Neuteboom (9), Steffie Kreffer (8), Renske Kallenberg (8), Nicole Hoogeveen (6), Zoe Schellingerhout (6), Patience Dimandja (5), Lara Moerer (3), Miranda Righarts (3)