Het sterke jongens kadettenteam heeft de eerste wedstrijd tegen Binnenland met 19 punten verschil verloren, 88-69. Tot 5 minuten voor het eindsignaal was het verschil nog maar 5 punten. Het leek wel alsof het merendeel van de spelers niet beseften dat het uiteindelijk om het voordelig doelsaldo over twee wedstrijden gaat. De enige die in deze eerste wedstrijd hun normale niveau haalden waren Wouter Breel en Rutger Wijnbelt. Heel duidelijk was het gemis van de geblesseerde Edwin v.d. Werff zichtbaar. Leiderdorp had moeite met het opbrengen van de bal en het opzetten van gestructureerde aanvallen. Zeker toen Riben Lewis met kramp het veld moest verlaten. Het was uiteindelijk een heel vreemde wedstrijd gezien de voorsprong van 15 punten van Leiderdorp ergens in de tweede periode en het uiteindelijke ruime verlies. Natuurlijk heeft Binnenland een aantal heel sterke (linkshandige)spelers maar een deel van het verlies is ook toe te schrijven aan het gebrek aan competitie gedurende dit seizoen. Maar zaterdag speelt dit team de returnwedstrijd. Een leuke wedstrijd om te zien en de gelegenheid om de kadetten aan te moedigen. Kom kijken, zaterdag 23 april om 17.00 uur in de Bloemerd.