[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/jb02.jpg[/img]

Vandaag speelde onze benjamin’s 2 hun laatste wedstrijd van het seizoen, helaas zonder Isaiah die wegens verplichtingen elders moest afzeggen. “De grote Alphia-jongens uit de uitwedstrijd waren er niet bij dus misschien kunnen we winnen”, dachten veel van onze spelers en gingen daardoor misschien iets te “mak” het veld in, want Alphia liep in de eerste periode naar een 6-19 voorsprong dankzij een heel veel scorende nummer 4! Enigzins aangeslagen begon de JB2 aan de 2e periode, maar toch begon het dieseltje van deze JB2’ers steeds warmer te worden en dus beter te draaien, Marco, Tessa, Roeland Jan, Rowan, Robin werden ook wakker en gingen feller verdedigen. Inlopen deden we niet maar we bleven in ieder geval bij in de score: 6-6 en bij rust: 12-25, 13 punten achter en zouden we dat nog in kunnen halen?

De omslag kwam inderdaad in de 3e periode: elke BVL’er vocht nu voor wat-ie waard was. Roeland Jan nam de nummer 4 voor zijn rekening in de verdediging en deed dit geweldig, nummer 4 heeft in de 3e helemaal niet meer gescoord en heel weinig in de 4e periode. Hierdoor kregen andere spelers meer lucht om een aanval op te zetten en ook te scoren, Luuk was ontketend en scoorde de ene bal na de andere! Tessa gaf een showtje weg met haar powerdribbles, die ze afrondde met een lay-up. Marco, Rowan, Jimmy en Tycho vochten als leeuwen en al die inzet bracht ons tot 2 punten verschil aan het einde van de 3e periode: 27-29!

In de 4e periode was het hek van de dam: Robin scoorde 3x op rij en we stonden voor! We probeerden weg te lopen maar de energie raakte op en dus kreeg de tegenstander de gelegenheid om weer dichterbij te komen. De coach stond in dubio; wisselen of niet? Hij besloot van niet en even leek het fout te gaan, BV Alphia scoorde in de 6e minuut ook 3x achter elkaar en toen stonden we weer 2 achter! Marco bewaarde de kalmte en zorgde via een lay up dat we weer gelijk kwamen, weer nam BV Alphia een voorsprong, oh jee gaat het nu fout?! Nee het was weer Marco die een goede aktie maakte en 2 vrije worpen kreeg. Heeft hij de kalmte om ze erin te gooien? Als een echte prof (2x stuiteren, rustig lichaam omhoog, uitblazen en shoot!) schoot hij ze allebei raak om daarna via een steal direct weer te scoren, 2 punten voor! Hoorden we niet direct daarna het eindsignaal, NEE het was het signaal op het andere veld! Nog één keer moesten we ons opladen, we deden ons best maar konden toch niet voorkomen dat uitgerekend nummer 4 BV Alphia langzij bracht, waarna het eindsignaal klonk: 39 – 39!

Een heerlijk einde van een seizoen waar we heel stroef begonnen maar waar we toch in hebben laten zien dat we heel goed kunnen basketballen! Een aantal spelers stromen door naar de mini’s en de rest blijven nog een jaartje benjamin’s, beide groepen veel succes volgend jaar en ik denk dat met zulke spelers het wel snor zit bij BV LEIDERDORP. Hieronder het team, helaas zonder Isaiah.