BVL Heren 1 wist afgelopen zaterdag de koppositie in de competitie te handhaven door thuis met 71-56 van Jumpers H3 te winnen. Jumpers H3 is een tegenstander die H1 niet echt ligt, getuige de moeizame wijze waarop in de eerste helft van de competitie in Den Haag pas in de laatste seconde een krappe overwinning (61-62) werd bewerkstelligd.
Na een goede start van Jumpers in de eerste minuten (4-9 na 6 minuten) kwam BVL mede door twee opeenvolgende driepunters van Maarten Wals eindelijk los en werd via 12-11 in de 9e minuut het eerste kwart alsnog met een 20-11 voorsprong afgesloten.In het tweede kwart startte Jumpers beter en kwam terug tot 22-17 na 4 minuten, waarna BVL door een paar fast breaks en door sneller de aanvalspatronen te lopen toch weer uitliep naar 30-19. Omdat Jumpers zich goed terugknokte en BVL aanvallend en verdedigend wat slordiger ging spelen kropen de Hagenaars toch weer dichterbij tot 30-26 aan het begin van de 10e minuut. De rust werd met 33-26 bereikt.
Jumpers startte de tweede helft net als de eerste helft goed zodat het na 4 minuten weer een echte wedstrijd was bij 38-36. Via 45-40 in de 7e minuut kon BVL door vooral onder de borden goed door te komen toch weer een gaatje slaan aan het eind van het derde kwart:
51-40. In het laatste kwart speelde H1 de wedstrijd rustig uit. Via 55-44 (2e minuut) en 61- 50 (5e minuut) liep BVL H1 uiteindelijk langzaam weg tot 71-56. Een belangrijke overwinning, zeker omdat na de wedstrijd bleek dat de belangrijkste concurrent in de strijd om het kampioenschap, BV Alphia H1, verrassend genoeg onverwacht had verloren bij MSV. Daardoor is het kampioenschap voor Heren 1 nog maar twee punten weg met nog twee wedstrijden te gaan. De eerste daarvan is aanstaande zaterdag de topper tegen BV Alphia in Alphen.
Topscorers: Michael Breel 23, Maarten Wals 18 en Just Blom 11.