Nadat BVL Heren 1 vorige week in de wedstrijd tegen concurrent BV Alphia de titel in de eerste klasse regio had veilig gesteld resteerde nog 1 wedstrijd waarin alleen nog het behouden van de ongeslagen status gedurende het gehele seizoen op het spel stond. Met een duidelijke 99 – 64 overwinning op MSV Heren 3 werd een zeer succesvol seizoen afgesloten.
H1 begon direct fel aan het duel en nam door een lay-upje van Ben Smit de leiding, waarna MSV bij 2-3 en bij 4-5 nog even een kleine voorsprong nam.Vervolgens gaf H1 even goed gas en werd MSV door insidescores van Just Blom, lekkere perimeterschotjes van Michael Ginter en een fraaie driepunter van Bastiaan Selier snel op achterstand gezet (16-5 na 5 minuten). Drie scores op rij van de jarige Michael Breel (hij is nog lang niet versleten….!!) en een drietje van Ton Kallenberg zorgden voor een 30-17 voorsprong na het eerste kwart.
Door onder meer een mooi reeksje van 7 punten onder de borden van Paul Broers werd de voorsprong in het tweede kwart snel verder uitgebouwd (39-21 na 15 minuten), waarna het aanvallend even stil viel. Scores van de beide Michaels (Breel en Ginter) aan het slot van het kwart leidden tot een 49-35 ruststand, waarmee de 100 puntengrens nog steeds binnen bereik was.
BVL opende het derde kwart direct met een driepunter van Maarten Wals. Daarna werd vooral het overwicht onder de borden goed uitgebuit met vele insidescore van Just Blom, Michael Breel en Paul Broers. Na 30 minuten stond een tussenstand van 76-45 op het bord. In het vierde kwart viel de aanval in de eerste 5 minuten even stil (82-56 na 35 minuten), waarna een slotoffensief met onder meer twee achtereenvolgende driepunters van Ton Kallenberg de 100-puntengrens nog dichtbij bracht. Een fout op Marc Allessie leverde nog twee benutte vrije worpen op en een eindstand van 99-64.
Scores: Just Blom 21, Michael Breel 18, Ton Kallenberg 15, Paul Broers, 14, Michael Ginter 14, Bastiaan Selier 6, Marc Allessie 4, Ben Smit 4, Maarten Wals 3.