Terwijl Ton Kallenberg nog steeds aan het scouten is in Amerika, moeten de meiden van Bolwerk Leiderdorp MA1 thuis vol aan de bak tegen Grasshoppers. Ook deze keer nemen wij, Bart Groetelaer & Ger Righarts de illustere taak van het coachen voor onze rekening.

Een wedstrijd zonder enig belang. Beide teams zijn al geplaatst voor de play off wedstrijden van aanstaande woensdag (13 april 2005). Zonder belang dus maar wel voor de eer EN de winst !!!

De wedstrijden tussen beide ploegen zijn altijd enerverend en aantrekkelijk om te zien.
Beide ploegen streven er altijd naar om de wedstrijd op techniek te winnen.
Bolwerk kan sowieso geen poule winnaar meer worden. Het zou echter wel zo kunnen zijn dat in geval van WINST van Bolwerk op Grasshoppers dat Zoebas poule winnaar zou worden.
Dat zou wel humor zijn. Er spelen tenslotte 2 spelers uit die vereniging in het Bolwerk (Steffie en Miranda).

Voor deze wedstrijd echter is de tegenstander uit Katwijk in het voordeel. Grasshoppers is op oorlogssterkte naar de Bloemerd getogen. Een volle bank en een compleet team bij de tegenstander dus. Bolwerk Leiderdorp mist een aantal speelsters nicole, birgitte, linda (alle 3 verplichtingen met het junioren team) en willemijn (ziek). Gelukkig is Miranda weer op de weg terug na een lange blessure periode. En bovendien hebben de Bolwerk meiden al eerder dit seizoen laten zien dat zij ook met de bezetting voor vandaag heel goed uit de voeten kunnen. Kortom: Bolwerk <> Grasshoppers !!! Altijd leuk…

Bart heeft inmiddels in overleg met de meiden al een “plan de campagne” bedacht om het gevaar (6+7) van de Grasshoppers in te dammen door hen zoveel en zo snel mogelijk onder druk te zetten en het aanspelen / afspelen zoveel mogelijk te beletten. Dat werkt alleen als Bolwerk vanaf de eerste seconden af aan 100% op scherp gaat. Bolwerk komt inderdaad goed en gemotiveerd uit de startblokken. De opzet lijkt goed te slagen in de eerste periode.
Mede dankzij goed werk en hard werken van Zoe en Steffie.
Mede dankzij een fraaie 3-punter met LINKS (jawel !!!) van Miranda komt Bolwerk zelfs netjes op een welverdiende voorsprong aan het eind van de 1e periode. Het harde werken van de Bolwerk meiden wordt terecht beloond. Het “probleem” van het harde werken betekent dat er opnieuw met bergen energie wordt gesmeten. En dat terwijl er nog 3 periodes te gaan zijn.
eindstand periode 1: 18-16 / tussenstand: 18-16.

Miranda moet al vroeg in de wedstrijd (deels 2e periode) met kramp in de benen aan de kant blijven. Waar Grasshoppers zich in het begin van de 2e periode weet terug te vechten met een aantal snelle scores daar vergeet Bolwerk de opdracht van de eerste periode even namelijk het geconcentreerd spelen en het onder druk houden van de tegenstander. Met name in de rebounds lijken de Bolwerk meiden het moeilijk te hebben. Gelukkig weet Bolwerk dankzij een paar knappe akties van Patience en Lara Bolwerk in de wedstrijd te houden en de “schade” te berperken tot 7 punten.
eindstand periode 2: 12-21 / tussenstand: 30-37.

Ondanks de vermoeidheid (er wordt nog steeds te veel en te vaak gedribbeld met de bal) zit de stemming EN de hoop op een overwinning er bij de meiden nog steeds in. Met nog 2 periodes te gaan is er nog van alles mogelijk. Miranda is ondanks de kramp nog steeds redelijk op de been en Zoe groeit en groeit steeds meer in deze wedstrijd en verzet samen met Steffie achterin bergen werk. Lara weet meer en meer met 1 op 1 situaties door te dringen. Het “plan de campagne” blijft feitelijk onverkort van toepassing. De nadruk moet in de aanval alleen meer, veel meer gelegd worden op het rondspelen van de bal. Als dat eenmaal stopt dan speel je de katwijkers in de
kaart…

Bolwerk weet nog steeds redelijk bij te blijven en lijkt de dip gedurende een kort deel van de 2e periode te boven. Toch gaat Bolwerk gedurende een korte periode (net als in de 2e periode) even onderuit waar Katwijk dankbaar gebruik van maakt. Grasshoppers.
Ondanks dat de vermoeidheid zich meer en meer gaat aftekenen bij de Leiderdorpers wordt er toch maar weer even extra gas (gestimuleerd en gemotiveerd door de bank) gegeven de draad (rebound, rondspelen,opdracht) weer opgepakt.
Door het harde werken met de onvermijdelijke fouten vandien, lopen er inmiddels al 3 spelers van Bolwerk met 3 (of meer) fouten. Met het oog op de laatste periode moet er noodzakelijke wissels gemaakt worden. Zowel Renske en Ilva weten zich beiden goed te weren in deze periode. Maaike weet gelukkig meer van haar lengte in de rebounds gebruik te maken.
Grasshoppers gaat steeds vaker op zoek naar de outside scores. Lara die zeer zeker een goede partij speelt mist helaas een aantal vrij worpen waardoor Bolwerk helaas net niet deze periode winnend kan afsluiten. Het verschil in het totaal bedraagt inmiddels nog maar / nog steeds
9 punten.
eindstand periode 3: 15-17 / tussenstand: 45-54.

En dan die 4e periode !!! Grasshoppers gaat snel en fel uit de startblokken en beslist in een vroegtijd stadium in deze periode de partij. Miranda, Steffie en Zoe weten in dat deel van de wedstrijd nog wat tegenwicht in de scores te bieden. Het lukt Bolwerk niet om met fast breaks onder de druk van Grasshoppers uit te komen. Miranda moet als eerste met een voor ons “onverklaarbare” en daarmee 5e fout (een zuivere blok van de bal wordt als slaan gezien) halverwege deze periode het veld moet verlaten. Mijn fout !!! Miranda had eerder met 4 fouten gewaarschuwd en/of gewisseld moeten worden.
Tot slot wordt ook Patience nog eens met een technische fout van het veld gestuurd.
Een en ander leidt tot een discussie met de (2e) scheidsrechter die echter maar niet wil aangeven waarom zij van het veld werd gestuurd. De discussie (!!!) bij de tafel leidt tot het wegsturen van coach Bart met 2 technische fouten. Een voor ons EN voor de tegenpartij een volkomen onbegrijpelijke situatie tijdens een moment in een tot dan toe in ALLE opzichten bijzonder sportieve wedstrijd die feitelijke allang gespeeld was. Het restant van deze wedstrijd (de resterende 2 minuten met 6 vrije worpen) zijn dan inmiddels volkomen bijzaak.
eindstand periode 4: 10-26 / tussenstand: 55-80.

scores (volgens wedstrijdsheet):
Zoe 16,Miranda 12,Patience 12,Maaike 04,Lara 07,Steffie 04…

Meiden !!! Niet getreurd. De uiteindelijke uitslag was feitelijk vooraf al een bijzaak.
Veel belangrijker is dat jullie met uitzondering van een kort moment in de 2e en de 3e periode al met al toch goed in de wedstrijd zijn gebleven.
Katwijk is een sterke tegenstander en jullie hebben je zondermeer goed geweerd.
Of die rode koppen van jullie nou van de opwinding over de 4e periode was of van het harde werken weet ik niet. Ik hou het maar op het laatste.
Voor wat betreft de wedstrijdleiding: Zonder scheidsrechters kan je nu eenmaal GEEN basketbalwedstrijd spelen. Accepteren !!! Ook al is dat niet altijd leuk en misschien niet altijd terecht… Ook dat is basketbal… Kortom: geen gezeur daarover op het forum.

Besteedt je energie en aandacht liever aan de komende WOENSDAG 13 april om 20:15 in Waddinxveen. Dan gaat het weer echt ergens om: Kwartfinales Play-offs !!!
Bolwerk Leiderdorp MA1 <> cbv Binnenland.
Winnen of verliezen !!! Afvallen of doorgaan !!!
Laat daar maar eens zien wat jullie waard zijn.
Met een compleet Leiderdorp Bolwerk team met 100% inzet en 100% op scherp zijn jullie heel wat waard. Veel succes en tot woensdag.