Nadat de welpen alle wedstrijden al ruim, met gemiddeld 24 punten verschil, hadden gewonnen, speelden zij 9 april hun kampioenswedstrijd.
Om elf uur ’s ochtends vertrokken we vol goede moed naar Houten. De vorige keer hadden de welpen met 35-14 gewonnen van Woodpeckers.

De eerste periode begon vrij spannend. De eerste vier minuten bleef de stand nog gelijk (2-2). Daarna ging het wat slechter. Pim had nog een mooi block, maar de tegenpartij bleef scoren. De goede verdediging van Eda en mooie rebounds van Diam hielpen niet en we verloren de eerste periode met 10-4.

De tweede periode begon wat minder, maar door de goede verdediging van Eveline, de mooie passes van Mathijs en een aantal mooie scores verloren we deze periode net aan met 16-14. Tussenstand na de eerste helft was: 26-18.

Met acht punten verschil begon iedereen de derde periode met veel goede hoop. In het begin ging het weer niet zo goed en snel was iedereen moe en liep maar achter de tegenpartij aan. Al had Olivier nog een paar goede rebounds, de welpen kwamen helemaal niet aan scoren toe en verloren daardoor deze periode met 20-0.

De vierde periode was iedereen er al van overtuigd dat ze gingen verliezen en werd er nog weinig moeite gedaan. De tegenpartij kon zo zes punten achter elkaar scoren. Toen nam coach Wichard een time out, waarin hij vertelde dat er nog minstens twee keer moest worden gescored. Pim luisterde daar goed naar, want binnen een minuut maakte hij vier punten. Ook verdedigde Erdi, Thijs en Gino erg goed waardoor de bal vaak werd afgepakt. Deze periode werd desondanks met twee punten verloren: 12-10.

De eindstand werd 58-28. Helaas verloren de welpen de kampioenswedstrijd. We moeten de uitslag van de Woodpeckers van volgende week nog even afwachten, maar het is al bijna zeker dat de Welpen kampioen zijn!

[b]Scores:[/b]
Pim – 8
Eveline – 6
Eda – 6
Mathijs – 4
Diam – 2