De benjamins 1 speelden zaterdag hun minste wedstrijd van dit seizoen. Toch werd er “uit” tegen Alexandria weer ruim gewonnen, 67 – 30. Het kampioenschap komt steeds dichterbij.
Het eerste kwart werd er goed gespeeld. Het vaste startende vijftal wist elkaar goed te vinden. Lotte en Bobby scoorden na een paar frivole assists van Boris. Vincent stond goed te verdedigen en wist ook de weg naar de basket goed te vinden. En Isaiah, de kleinste man van ons team, weet toch elke keer weer te verbazen door veel rebounds te pakken. Het ging dus lekker. Het kwart werd met 25 – 4 gewonnen.
Daarna werd er erg rommelig gespeeld. Misschien omdat er ook nauwelijks voor persoonlijke fouten werd gefloten, waardoor er veel acties in de “gehaktmolen” vastliepen. Bovendien speelden we te dicht op elkaar. De ruimte werd niet goed benut. Iedereen wilde “inside”. Passes van Boris en Marco werden óf niet begrepen óf werden slecht verwerkt. Jammer, want daardoor werd het ook voor het publiek allemaal wat minder leuk. Het tweede kwart werd nog wel met 10 – 7 gewonnen.
Het derde kwart probeerden we de BVL-trein weer op de rails te krijgen. Deels lukte dat, er werd goed gescoord, 20 punten in dit kwart. Alleen de manier waarop zijn we toch niet van dit team gewend. Het goede samenspel ontbrak te vaak. Wel leuke individuele acties van Vincent en Isaiah, zodat het publiek de afgekoelde handen weer warm kon klappen. Leukste actie: een pass back-door van Marco aan Michiel, die mooi “achterom” ging. Het vierde kwart was eigenlijk hetzelfde verhaal. Soms knappe individuele acties, maar matig teamspel. We konden elkaar niet goed vinden. Wellicht kwam het allemaal doordat er in het BVL-wit gespeeld moest worden.

[b]Scores:[/b]
Vincent Antes 14, Lotte Broers 6, Boris Crama 15, Michiel Jacobi 6,
Bobby de Jong 14, Isaiah Libanon 8, Dylan Meijer 2, Marco van Winkel 2.