Zaterdag 9 april moesten de benjamin’s 2 weer de derby bij – het uit altijd lastige – DAS spelen. Weer stuurde de coach de spelers met een full court press het veld in en zowaar, Marco, Isaiah, Tessa, Jimmy en Luuk pakten weer heel veel ballen MAAR kregen de bal moeilijk in het netje! Jaren oefenen op layups werden om zeep gebracht, gelukkig verdedigden we goed, waardoor DAS geen kans kreeg om zelf veel te scoren.

De eerste periode eindigde in 8-14. In de 2e periode kregen Marco, Roeland Jan, Rowan, Robin en Tycho weer veel kansen, maar ook dit 2e team kreeg de ballen er moeilijk in en ja DAS wist toen wel hoe het moest, vooral toen we ook gaatjes in de verdediging lieten vallen. DAS kwam zelfs tot 22-24! Dat het een spannende wedstrijd zou worden was wel duidelijk en tot overmaat van ramp nam DAS zelfs de leiding in de 3e periode! Ging het dan zo slecht met ons team? Nee hoor, Isaiah, Roeland Jan, Jimmy, Tessa, en Luuk deden hun uiterste best, probeerden zo goed mogelijk te verdedigen en kregen heus veel kansen, maar ja als die er dan niet ingaan, begin je het zelfvertrouwen langzaamaan kwijt te raken!

Tot overmaat van ramp won DAS die periode met 10-6, zodat de tussenstand 32-30 stond! De laatste 5; Marco, Isaiah, Rowan, Robin en Tycho moesten de klus gaan klaren en de druk bij DAS op gaan voeren. Het werd heel spannend en in de 3e minuut namen we weer de leiding via Tycho. Een verschil van 1 punt bleef het tot het begin van de 10e minuut. DAS vroeg om een time out en wilde ook een full court press gaan spelen, maar onze spelers bleven kalm, bleven goed kijken en passen en zagen dat de full court press niet goed door DAS werd uitgevoerd en daar profiteerde Rowan mooi van, hij scoorde de eindstand: 40-43!

Weer 2 punten binnen, we stijgen van de 5e naar de 4e plaats en als we volgende week in de laatste thuiswedstrijd ook nog BV Alphia verslaan kunnen we nog zelfs 3e worden, is dat dan geen superprestatie ?! Scores: Rowan (11), Isaiah (10), Marco (6), Robin, Tycho en Luuk (4), Tessa (2).