Het meisjes kadetten team ligt goed op koers voor het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd in een rommelige wedstrijd afgerekend met Waterdragers uit Nieuwerkerk aan de IJssel, en bleef het team ongeslagen.

De overwinning was overigens niet gemakkelijk. BVL moest flink strijden om de zege te behalen. Vooral in de beginfase leek het er op dat de ploeg de eerste nederlaag zou gaan leiden. Aanvallend wist men nauwelijks tot scores te komen, terwijl Waterdragers de basket regelmatig wist te vinden. Na 7 minuten keek BVL tegen een 4-9 achterstand aan, en toen Lynn van Remundt door een enkelblessure moest uitvallen zag het er somber uit voor het team van coach Jefferson de Man.
Door een drietje van Aniek van den Heuvel kreeg BVL toch weer aansluiting. Toch keek men na de eerste periode tegen een achterstand aan: 13-15. In het tweede kwart kwam BVL goed terug, vooral door scores van Maaike Klompmaker, Anne van Remundt en Simone van Saarloos. Door een goede verdediging van BVL slaagde Waterdragers er nauwelijks in om te scoren. Ilva Knaap slaagde er in de topscoorster van de tegenstander goed aan banden te leggen.

De rust brak aan met een voorsprong: 27-19. In het begin van het derde kwart leek Waterdragers terug te komen. Het werd 29-23, maar toen brak de periode van Renske Kleiss aan. In de eerste helft miste zij nog vele kansen, maar nu scoorde zij acht punten op een rij, en bracht daarmee de tegenstander de genadeklap toe. Met 41-27 begonnen de teams aan de vierde periode. Waterdragers bleef geloven in een goed resultaat, en het vermoeide BVL had opnieuw moeite om de basket te vinden. Zo ging ook de vierde periode verloren, maar de marge bleek toch voldoende om de zege te behalen: 47-37.

Al met al toch een verdiende zege voor BVL, dat de hele wedstrijd als team bleef knokken. Dat was het verschil met Waterdragers dat geheel steunde op enkele speelsters, en daardoor niet als team opereert. BVL is wel gewaarschuwd: elke komende wedstrijd zal er nog goed gespeeld moeten worden om het begeerde kampioenschap te kunnen behalen. In wat waarschijnlijk de sleutelwedstrijd van het seizoen zal worden, op 2 april thuis tegen naaste concurrent Gymnova, zal er in ieder geval beter moeten worden gespeeld dan in deze wedstrijd.

[b]Scores BVL:[/b] Renske Kleiss 14; Aniek van den Heuvel 13; Maaike Klompmaker 10; Anne van Remundt 6; Simone van Saarloos 4; Ilva Knaap en Lynn van Remundt 0.