De talentvolle Leiderdorpse basketballers spelen een heel goed seizoen. De ongeslagen ploeg moest dit weekend tegen Omniworld in Almere spelen. Winst in deze wedstrijd zou de deelname aan de kampioenspoule definitief maken. Aangekomen in de sfeervolle sporthal die voornamelijk voor topsport Basketball en Volleybal wordt gebruikt, is het na het startsignaal Leiderdorp dat door Wouter en Kevin snel op voorsprong komt. De tegenstander weet zich, door tegen een hoog percentage te schieten, terug te knokken in de wedstrijd. Bij de Leiderdorpers wil het schot maar niet vallen. Veel ballen stuiteren net aan uit de ring en op de valreep schiet Omniworld ook nog een drietje waardoor zij op voorsprong de tweede periode ingaan. 17-16. Een stand die het meegereisde Leiderdorpse publiek niet gewend is. Meestal staan deze jongens na een periode al ruim voor.
De tweede periode is Leiderdorp ook bij de les en schieten Riben en Jim Leiderdorp op voorsprong. Omniworld weet 5 minuten lang niet te scoren door de goede Leiderdorpse defense en het gat is helemaal geslagen als Rutger er binnen een minuut een tweetje en drietje inschiet. Ruststand 25-36 voor Leiderdorp.
De derde periode hebben Riben en Wouter er samen tien punten inliggen voordat de tegenstander weer tot scoren komt. Wouter E vervangt goed de in foutenlast gekomen Kevin waardoor de tegenstanders inside moeilijk tot scoren komen. Derde periode stand: 34-58. En de wedstrijd is natuurlijk allang gespeeld.
De vierde is een formaliteit en dat vinden de spelers ook. Bij beide ploegen is de structuur uit het spel en de amusementswaarde nihil. Eindstand 51-65.
Het enige wat in deze wedstrijd opviel is dat de slechtste deelnemers in het veld niet aan de bal zijn gekomen maar met een fluitje rondliepen. Ongetwijfeld de slechtste scheidsrechters tot nu toe. Vriend en vijand was het daarover eens. Maar het eindresultaat telt en laat zien dat de Kadetten op kampioenskoers liggen. Maar zover is het nog niet. Het team was verheugd dat coach Kostka Parlada op tijd overkwam uit Moskou om de begeleiding op zich te nemen. Scores; Wouter v.d. Eng 1,Edwin v.d. Werff en Roald Montesant 2, Kevin Lovink en Rutger Wijnbelt 5, Jim v. Zijl 6, Kaj v.d. Vlist 10, Wouter Breel 15 en Riben Lewis 19.