Afgelopen weekend speelde het geroutineerde team een Paastoernooi in Rijswijk. Doorgaans wint het Heren team mede op basis van haar ruime ervaring haar wedstrijden. Dit toernooi was helaas een toernooi voor oud “top”spelers waarvan de gemiddelde leeftijd aardig in de buurt kwam van het Leiderdorpse team. Dit voordeel had het team dus niet. Dan maar op kwaliteit en snelheid was het motto. Het team heeft in de competitie tot nu toe niets verloren en was dat ook op dit toernooi niet van plan. De eerste wedstrijd werd tegen Cady gespeeld en inderdaad op tempo gewonnen. De tweede wedstrijd moest ASVU het ontgelden. Ook dit team sneuvelde door het geweld van Ben, Maarten, Ton, Marc, Marco, Just, Bastiaan en Michael. Snelle breaks werden verzilverd en weinig rebounds weggegeven. Winst!
In de finale moest worden gespeeld tegen de lokale favoriet: Lokomotief. Een “relatief” jong team maar een bekende van de Leiderdorpers. Er ontbrandde een interessante strijd waarin Leiderdorp voortdurend een kleine voorsprong had. Het thuisvoordeel van Loko was groot. Niet alleen door de lekkere “plof” borden maar ook door de uitstekend vormgegeven tafel die zeer selectief fouten noteerde. Maar dit alles paste prima in de geest van het toernooi en de zeer sportieve wedstrijd. Zo sportief zelfs dat beide ploegen zorgden voor een gelijke eindstand waarna de toernooicommissie na ampel beraad besloot nog drie minuten door te spelen. In deze drie minuten nam Leiderdorp weer het initiatief en verdedigde haar voorsprong in de laatste minuut. Ton Knallenberg trok het spel naar zich toe en schoot de absoluut slechtste optie van het hele toernooi feilloos raak. Zijn poging om in de laatste seconde de bal nog weg te geven om zodoende een verlenging af te dwingen mislukte overigens. Winst met twee punten verschil!
De enorme beker, champagne en uitgebreide felicitaties van de toernooileidster waren de ultieme beloning na deze formidabele prestatie. Een heel gezellig toernooi met vele oude bekenden dat volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is.