De voorronden van het basisscholentoernooi waren dit jaar uitermate spannend. De 11 jongensteams gaven elkaar weinig toe en toen het stof optrok bleken er drie ploegen ongeslagen. De Leeuwerik, Het Bolwerk en Hobbit Heelblaadjespad waren de terechte winnaars van hun poule. Samen met de teams van de Elkerlyc, de Kastanjelaanschool en de Prins Willem Alexanderschool strijden zij om de jongensbokaal.
Bij de meisjes betraden 9 teams het strijdperk. Het team van de Kastanjelaanschool had zich terdege voorbereid met een clinic van Theresa Lecuijer en extra trainingen van Ton Kallenberg. Met een totaal van 132 voor en 6 tegen waren zij de uitschieter van dit toernooi.
Maar ook het team van het Bolwerk bleef ongeslagen. Samen met de teams van De Schakel en de Hobbit Heelblaadjespad gaan ze een spannend toernooi tegemoet.
We hopen iedereen donderdag 17 maart om 16.00 uur te mogen begroeten in de Bloemerdhal om alle spelers aan te moedigen.