Zaterdagmiddag stond de Bloemerdhal weer even op z’n kop. De benjamins 1 speelde hun tweede thuiswedstrijd tegen Omniworld. Een herhaling van vorige week.
De tribunes zaten weer vol, de supporters van Omniworld hadden zelfs professioneel herriemateriaal meegenomen.

Het eerste kwart domineerde BVL. Vincent zocht de ruimte en scoorde binnen 2 minuten knap de eerste 8 punten. Natuurlijk deed Omniworld ook wel wat terug. Boris werd goed verdedigd waardoor de aanvoer moeilijk op gang kwam en het spel wat vertraagd werd. Toch bleven we scoren. Bobby liep een mooie fastbreak op een knappe pass van Isaiah en toen Boris zich aan het eind van het kwart een beetje los kon maken van zijn tegenstander ging het tempo weer omhoog en controleerden we het spel. De tussenstand na één kwart: 15 – 6.

Omniworld was wakker geschud, maar toch maakte Dylan met een mooie aanvalsrebound de eerste punten van het tweede kwart. We probeerden zo goed mogelijk te verdedigen. Dat lukte want Omniworld maakte slechts 2 punten in dit kwart. Michiel was overal en Marco vulde de gaatjes die de anderen lieten vallen.
Er dreigde echter wel een probleem. Het felle verdedigen leverde erg veel, soms onnodige, persoonlijke fouten op. Mike kreeg in één kwart vier fouten om de oren, en ook Boris kwam op vier. De ruststand was 22 – 8.

Het leek een ruime marge, maar door de foutenlast moest er in het derde kwart wat geïmproviseerd worden. Normaal gesproken speelt Mike ook het derde kwart, dat leek de coaches (Paul & Paul) wat te riskant. Michiel nam z’n plaats in.
Omniworld begon het derde kwart furieus. Acht punten op rij. Na zes minuten stonden we weer bijna gelijk 26 – 22. Time-out. Er werd niet goed verdedigd.
We speelden als een stel bejaarde dames (sorry oma’s). Veel onnodig balverlies. Verkeerde beslissingen. Dat moest veranderen. Direct na de time-out scoorde Lotte. Dat gaf weer even lucht. Michiel en Bobby maakten zich weer breed onder het bord en toen ook Isaiah weer een paar rebounds pakte, kregen we de wedstrijd weer een beetje onder controle. De laatste actie was een mooie drive van Vincent. Stand na het derde kwart: 30 – 26.

Het laatste kwart werd dus weer spannend. De supporters van Omniworld begonnen nog meer herrie te maken. Op de BVL tribune alleen maar gespannen gezichten.
De beide scheidsrechters, Michael Breel en Bert Klompmaker, speciaal voor deze wedstrijd ingezet, kregen het warm.
De eerste punten werden gemaakt door Omniworld. Gelukkig scoorde Vincent gelijk in de aanval daarna. Weer een score van Omniworld. Ze kunnen te gemakkelijk de bucket insnijden. Er wordt te traag verdedigd. Mike maakt een mooie lay-up. Oef…hij maakt daarna gelijk z’n 5de fout. Marco vervangt hem. Dan scoort Omniworld twee keer achter elkaar. De verdediging staat nog steeds niet goed. Wat doen de coaches? Vincent scoort weer! Het staat 38 – 34. Michiel komt in het veld voor Dylan. Hij moet proberen Omniworld in de bucket af te stoppen. Dat lijkt even te lukken, maar dan maakt ook hij z’n 5e fout. Dylan terug binnen de lijnen. Omniworld scoort, 38 – 36. Time-out. De coaches leggen uit dat we in de verdediging sneller onze tegenstander moeten opzoeken. Ze krijgen te veel ruimte om makkelijk te scoren.
Boris wordt soms door twee man verdedigd. Dan moet er dus één vrij staan. Zoek de vrije man. En…let op. Boris en Vincent staan ook op 4 fouten!
De spanning is te snijden. Op de tribune wordt strak gekeken. Omniworld reageert de spanning af door nog meer herrie de zaal in te slingeren.
Na de time-out. Score Omniworld. Dan een snelle aanval. Vincent-Boris-Bobby. Pats, weer twee punten. Maar dan de 5de fout voor Vincent. Lotte het veld in. Even is de verdediging zoek. Omniworld scoort 4 punten. Het is 40 – 40. Nog twee minuten.
Omniworld scoort weer. We staan achter. Boris forceert, snijdt de bucket in voor een lay-up. Fout. Ook Omniworld heeft nu een speler met 5 fouten. Vrije worpen. Boris scoort er 1. Het staat 41 – 42. De volgende aanval wordt afgeslagen. Marco passt snel door naar Boris. Fastbreak…weer een fout, weer vrije worpen voor Boris. De spanning is te snijden. Omniworld maakt herrie, BVL is doodstil. Eerste bal, raak. Concentratie, volgende…..weer raak! We staan voor.
Omniworld neemt snel uit. Steal van Boris en weer een score, 45 – 42. Boris maakt wat frivole armbewegingen naar het publiek. Het wordt stil op de Omniworld-tribune.
Het BVL-publiek staat op de banken. De wedstrijd is nog niet afgelopen. Eén minuut op de klok. We verdedigen nu als leeuwen. Schot van Omniworld, mis. Rebound Bobby. Snelle aanval, Marco en Boris spelen elkaar de bal toe. Wie staat er vrij. Lotte, de enige dame in het spel. Ze vangt de bal, pivoteert, schot, raak. Nog 20 seconden. Dat kan niet meer stuk. Eindstand 47 – 42.