Zaterdag werd met 91 – 28 gewonnen van Alexandria ’66 en dus kunnen we concluderen dat we eigenlijk maar één echte tegenstander hebben in de regio hoofdklasse, Omniworld. Zij komen 12 maart op bezoek in de Bloemerd, dan kunnen we het kleine verlies in Almere even rechtzetten!

De wedstrijd tegen Alexandria begon weer stroef. We moeten kennelijk altijd eerst even wennen aan de tegenstander. Er werd niet goed en vaak te laat gepasst.
Door een paar individuele acties van Vincent konden we het eerste kwart veilig stellen (14 – 5). Het tweede kwart werd er weer gespeeld zoals we van het team gewend zijn.
De vrije man werd gezocht, en als het kon werd een goede fastbreak gespeeld. In de eerste 3 minuten scoorden we 12 punten tegenover 1 van Alexandria. Met een time-out probeerde de coach van Alexandria het tij nog te keren maar als de benjamins 1 eenmaal op gang zijn, zijn ze niet meer te stoppen.
Boris leefde zich uit met goede snelle passes die vakkundig door Michiel werden verzilverd. Dylan pakte niet alleen een paar nuttige rebounds, hij begon ook zijn puntjes mee te pakken. Mike zorgde voor veel vaart vanaf de baseline en ondanks een flinke keelpijn stond ook Marco zijn mannetje. Het tweede kwart werd dan ook ruim gewonnen, 32 – 11. Ruststand 46 – 16.
Na rust werd het goede spel uit het tweede kwart gewoon voortgezet. Met een paar mooie lay-ups en een aantal knappe rebounds liet Isaiah zien dat ook hij wilde winnen. Vincent bleef scoren en passte een paar keer goed naar Lotte, die dit keer een beetje pech had met haar schoten. Bobby en Dylan pakte bijna alle rebounds. Het derde kwart werd met 23 – 12 gewonnen.
Restte het vierde kwart. Met een paar steals van Boris werd gelijk duidelijk dat het vierde kwart ook serieus werd genomen. Scheids Glenn raakte buiten adem van het hoge tempo. Alexandria werd constant onder druk gezet. Ze kwamen nauwelijks nog aan aanvallen toe. Uitslag van het laatste kwart 22 – 0. Eindstand 91 – 28.

Het is leuk om te zien dat het team ondanks een ruime voorsprong geconcentreerd en in hoog tempo blijft spelen. Iedereen blijft goed verdedigen en er wordt vaak goed samengespeeld. Ook de coach en ouders van de tegenstander vonden het erg leuk om het BVL-team te zien spelen.

Scores: Vincent Antes 29; Boris Crama 14; Michiel Jacobi 12; Bobby de Jong 8; Isaiah Libanon 8; Dylan Meyer 8; Mike van der Vlist 12.