Het zijn van die wedstrijden waarin opeens alles klopt. Zo’n wedstrijd speelden de meiden bolwerk tegen de junioren van onze bolwerkpartner Zoebas. Een afgetekende overwinning tegen een van de sterkste junioren teams in het rayon: 47 – 77. Tot waar is dit team in staat te komen?

Al vooraf was de drang tot revanche groot. Twee weken geleden werd nog afgetekend verloren van de Zoetermeerse ploeg. Toen ging het tot halverwege goed (28-29), maar bleek vooral het fysieke verschil te groot om te overbruggen en werd BVL in de tweede helft vakkundig opzij gezet (50-79). Nu waren de rollen totaal omgedraaid. Waar de vorige wedstrijd BVL nog verschillende blessures had (o.a. Birgitte Neuteboom en Miranda Righarts), was het nu Zoebas dat haar center (Linda Baatenburg de Jong) moest missen. Uiteindelijk scheelde dat behoorlijk in de reboundkracht van Zoebas. Voor Steffie Kreffer en Miranda Righarts was dit een bijzondere wedstrijd omdat zij als speelsters van Zoebas kadetten in hun eigen sporthal tegen hun eigen vereniging moesten spelen. Hierbij werden zij gesteund door een uitgebreide supporterschare en dit had duidelijk effect. De hele wedstrijd door speelden zij met meer dan 100% inzet en dit miste zijn uitwerking niet.
Vanaf het begin van de wedstrijd namen de meiden van het bolwerk het initiatief. Sterk geconcentreerd spelend werd Zoebas eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd aan de kant gezet. Linda Boschman en Birgitte Neuteboom kregen de ruimte om in de bucket naar hartelust te scoren en wanneer Zoebas de verdediging inside op orde hadden waren het Miranda Righarts en Nicole Hoogeveen die van buiten de bucket trefzeker waren waardoor BVL de voorsprong van 2-6 en 9-20 naar een 13-27 stand aan het einde van de eerste periode tilden. Een voorsprong die – naar later bleek – de basis voor de overwinning was. Het was ook een periode waarin op een zeer hoog niveau gespeeld werd aan bolwerk-zijde. De verdediging stond heel sterk, waarbij vooral Steffie Kreffer heel veel extra werk verzette en de aanval verliep op rolletjes.
In de tweede periode was het vooral de vraag of Zoebas in staat zou zijn om terug te komen in de wedstrijd. Dat was niet echt het geval. De voorsprong werd heel gecontroleerd vastgehouden en hoewel Zoebas toch wat van de eerste schrik bleek bekomen, waren zij niet in staat om de achterstand tot onder de tien punten terug te brengen. Het was vooral BVL-bolwerkspeelster Roos Noorder die Zoebas op dat moment in de wedstrijd hield. Tot de 7e minuut waarin Lara Moerer de stand op 23-38 bracht bleef de voorsprong op 15 punt hangen. De laatste minuten voor de rust kwam Zoebas toch nog wat dichterbij door scores van Mariette Krijgsman en Martine Gillesen tot 32-42 bij rust.
In de derde periode pakten meiden bolwerk de draad van de eerste periode weer op. Linda Boschman en Birgitte Neuteboom inside en Miranda Righarts en Steffie Kreffer outsider vergrootten de voorsprong snel naar 37-54, waarna Patience Dimandja met intercepties en fast-breaks de stand naar een 42-61 voorsprong aan het eind van de derde periode bracht. Daarmee was feitelijk de wedstrijd beslist. In de vierde periode was het verzet van Zoebas gebroken en konden de meiden bolwerk vrijelijk de wedstrijd uitspelen. Slechts Martine Gilissen van Zoebas kwam in die periode nog tot scoren, terwijl bij BVL iedereen die in het veld kwam ook direct dreiging had naar de Zoetermeerse basket. Via 42-69 door Zoe Schellingerhout, werd het uiteindelijk 47-77! Een zeer fraaie overwinning waar de meiden erg trots op mogen zijn! Als team werd een gemiddeld rendement behaald van 0.70 en dat is erg goed!
Scores: Birgitte Neuteboom (21 pnt; 13 reb; 1,35 rend.), Linda Boschman (15 pnt; 9 reb; 1,13 rend.); Patience Dimandja (14 punt); Miranda Righarts (11 punt; 9 ass); Nicole Hoogeveen (6 pnt); Steffie Kreffer (5 pnt; 8 int; 14 ass); Maaike Klompmaker (2 pnt); Zoe Schellingerhout (2 pnt); Lara Moerer (1 pnt); Renske Kallenberg (0).