Zaterdag 12 februari gingen de dames 1 van BV Leiderdorp naar Nijmegen om daar tegen de ‘Wilde Katten’ te spelen. Voor Leiderdorp altijd een beetje lastige tegenstander die er in Nijmegen altijd voor zorgt dat er rommelig spel ontstaat bij BVL.

Toch namen de dames van Leiderdorp de leiding en scoorden redelijk makkelijk.
Het duurde toch meer dan 5 minuten voor dat één van de vele pogingen van Wildcats door resulteerde in een score. Leiderdorp had er toen al 19 gemaakt.
De half hinkelende Theresa (last van een achillespees) draagde haar gebruikelijke steentje bij, maar het was niet makkelijk. Door de taaie verdediging van Wildcats was het voor Leiderdorp moeilijk om de gaten te vinden. Maar de press die de gastvrouwen neerzetten leverde geen grote problemen voor Leiderdorp op. Het verschil van 19 – 35 halverwege zou betekenen dat het de tweede helft uitgespeeld zou moeten worden door Leiderdorp. Maar de gastvrouwen zetten een zone verdeging neer waar Leiderdorp het moeilijk mee had, normaal gesproken levert een zone vrije schoten op vanaf buiten, maar die werden niet zorgvuldig genomen en daardoor ontstond er ook nog eens onzekerheid in de verdediging bij BVL. De dames uit Nijmegen hadden het vertrouwen juist gevonden en kwamen netjes terug in de wedstrijd. Gelukkig dat Leiderdorp nu wel beter uitblokte dan in de eerste helft.

Het duurde bijna een heel kwart voor dat Leiderdorp zichzelf weer had gevonden, deels kwam de lift door Mariëlle de Wit, die de ploeg wat energie gaf. Door een steal en wat snelheid.
Door vaker inside te gaan kwamen er weer voldoende punten en vrije worpen – waarvan Marianne Schuit vooral goed van profiteerde – bij de score van Leiderdorp en dus namen de bezoeksters de punten mee terug naar de Randstad.

Eindstand: 51 – 57.Topscoorders: Theresa LeCuyer 26 punten en (14 reb), Claudia Leitner 10 punten.

[b]Uitslagen en de stand:[/b]
[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/ds01_teletekst_13022005.gif[/img]