In een heel spannend gevecht tegen BV Alphia H1 heeft BVL H1 haar ongeslagen status gehandhaafd. Beide ploegen hadden deze competitie nog geen wedstrijd verloren. Na een snelle achterstand van 3-8 kwam BVL halverwege het eerste kwart op dreef en werd het eerste kwart mede door drie 3-tjes met een 21-16 voorsprong afgesloten. Het tweede kwart kwam Alphia terug omdat ze zowel onder de borden als vanachter de 3-puntslijn een aantal keer goed doorkwamen. Ruststand 38-40. Na de rust ontspon zich een puntje-puntje wedstrijd waarin geen van beide ploegen een gat kon slaan. BVL kwam onder de borden weliswaar meer tot scoren en had steeds een lichte voorsprong, maar Alphia bleef permanent op een paar punten volgen. BVL startte het vierde kwart met een voorsprong van 56-54 en bouwde die voorsprong in drie minuten uit tot 64-57 om vervolgens 5 minuten lang niet te scoren en Alphia naar 64-66 te zien uitlopen. Een driepunter gaf BVL opnieuw een voorsprong, maar via vrije worpen leek Alphia bij 67-69 met zeven seconden op de klok vrijwel zeker van de overwinning. Een snel uitgespeelde aanval tegen de Alphia-press leidde met minder dan 2 seconden op de klok tot een bevrijdende lay-up: verlenging.

In die verlenging kon Alphia alleen nog in de eerste minuut de leiding nemen, daarna was de overmacht van BVL onder de borden, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht doorslaggevend. Doordat ook in de verlenging sprake was van een gruwelijk slecht schotpercentage bij de vrije worpen (in totaal 20 op 44!!) bleef het lang spannend, maar overwinning kwam niet meer in gevaar.

Na de ontsnapping vorige week tegen Jumpers H3 uit (overwinning met 1 punt in de laatste seconden) opnieuw een belangrijke overwinning voor H1, dat dus ondanks matig spel twee belangrijke overwinning op rij boekte.