De meiden bolwerk hielden het ruim twee perioden vol tegen de junioren van Zoebas. Na een 28-29 ruststand, sloegen de Zoetermeersen in de derde periode een beslissend gat (35-51). De vierde periode was alleen nog voor de statistieken relevant: 50-79.

De meiden bolwerk speelden Steffie Kreffer en Birgitte Neuteboom (nog) niet mee vanwege blessures. Aanvankelijk was er enige angst voor de junioren van Zoebas. Het fysieke verschil bleek uiteindelijk op de forwardposities te groot te zijn. Zoebas kon – naast lengte – op de forward positie vooral ook krachtige speelsters gebruiken en daarop konden de aspiranten en kadetten van het bolwerk team geen goed antwoord op geven. Na een 1-9 achterstand in de vijfde minuut, gooiden de meiden de schroom van zich af en door een felle man-to-man verdediging dwongen zij Zoebas terug tot een 9-13 stand na afloop van de eerste periode. Vooral Linda Boschman maakte nuttig gebruik van haar lengte en liet zien dat zij door het meespelen in het bolwerkteam een goede ontwikkeling doormaakt. In de tweede periode kwamen de meiden al snel langszij door scores van Willemijn Kallenberg en Patience Dimandja (21-20). Vooral in deze periode waren de meiden bolwerk – ondanks het verschil in leeftijd – tenminste gelijkwaardig aan de Zoetermeersen. Bij de rust was er nog van alles mogelijk (28-29).

In de derde periode pakte Zoebas het eerst het initiatief, terwijl bij BV Leiderdorp de aandacht werd verlegd naar de scheidsrechters. Zij hadden het vooral op de langere speelsters bij BVL voorzien, waardoor de foutenlast bij Linda Boschman, Miranda Righarts en Maaike Klompmaker snel opliep. Aan de andere kant lukte het BVL niet om aan de vrije worp lijn te komen. Pas nadat het gat was geslagen (31-46) lukte het via de goed spelende Lara Moerer en Patience Dimandja om iets aan de achterstand te doen (39-51 aan het eind van de derde periode). In de vierde periode gaf de foutenlast uiteindelijk de doorslag. Al direct moest Linda Boschman het veld ruimen, waardoor de reboundkracht een behoorlijke aderlating onderging. Het was bolwerkspeelster Roos Noorder (nu spelend voor Zoebas) die vooral aanvallend profiteerde (15 punt). Toen twee minuten later Miranda Righarts eveneens met vijf fouten het veld verliet, was duidelijk dat Zoebas de winnaar van deze bolwerk-derby zou gaan worden. Van 43-56 liep het verschil nu snel op naar 48-72 en 50-79 aan het eind.
Scores: Patience Dimandja (14), Linda Boschman (11), Willemijn Kallenberg (6), Lara Moerer (6), Nicole Hoogeveen (4), Maaike Klompmaker (3), Ilva Knaap (2), Miranda Righarts (2), Zoe Schellingerhout (1), Renske Kallenberg (1).