De in de eredivisie uitkomende basketballsters van Leiderdorp speelden afgelopen zondag tegen het lager geplaatste Groningen. Toch was het in de eerste competitiehelft Leiderdorp dat tegen Groningen het onderspit dolf met drie punten verschil. Van onderschatting was dan ook geen sprake.
Kirsten opende de score en Leiderdorp nam het initiatief. Door de goede Leiderdorpse defense konden de Groningse centers moeilijk aangepasst worden onder de borden. Daardoor werd het Groningse lengte overwicht niet uitgebuit. Anouk zorgde voor een paar vlotte scores inside, Corine een tweetje, een drietje en Kirsten besluit deze periode met een driepunter. Stand 18-6 voor Leiderdorp.
De tweede periode kwam Groningen beter in haar spel. Leiderdorp liet wat verdedigende steekjes vallen en zag dat Groningen het initiatief naar zich toe trok. Met name het schotje van buitenaf viel regelmatig. Leiderdorp verzuimde meer afstand te nemen en de wedstrijd te beslissen waardoor Groningen terecht nog geloofde in de winst. Ruststand 33-25 voor Leiderdorp.
Hoewel Leiderdorp continue aan de goede kant van de score stond kon niemand voorspellen hoe de tweede helft zou uitpakken. De derde periode loopt Leiderdorp onder aanvoering van Kirsten, die o.a. twee driepunters scoorde, uit tot 49-32 en denkt iedereen dat de wedstrijd gelopen is. Maar dan trekt Groningen nog even alles uit de kast en sluiten we de derde periode af met 51-40. Een stand die weer alle kanten op kon.
In de vierde periode stonden beide ploegen stijf van de zenuwen, Groningen omdat ze nog uitzicht op een mogelijke zege had en Leiderdorp dat mogelijk nog de wedstrijd uit handen kon geven. Uiteindelijk leidde dit tot enkele scores over en weer en nuttige rebounds van Andrea en Roos waardoor Leiderdorp verdiend de winst binnenhaalde en zich revancheerde voor het verlies in het begin van de competitie. Eindstand 58-49 voor Leiderdorp. Hierdoor speelt het team zich in het groepje subtoppers dat de top drie op enkele punten afstand volgt.
Scores; Andrea Fung 6, Kirsten van Haver 14, Anouk Breel 16 en Corine Manuputty 22.