Afgelopen zaterdag was Windmill de te kloppen tegenstander van de meiden van BV Leiderdorp, die uitkomen in de eredivisie. Een tegenstander die niet alleen op gelijke hoogte staat in de competitie maar waarvan ook bekend is dat het altijd een lastige ploeg is om tegen te spelen. Voorspellingen vooraf waren zeer moeilijk te maken. Wel de zekerheid dat het een spannende wedstrijd zou worden.
Dat de zenuwen aan beide zijden meespeelden was direct te zien. Over en weer werden gemakkelijke kansen gemist en ballen weggegooid, maar aan inzet geen gebrek. Met als resultaat dat na 5 minuten de voor basketball toch wel vreemde stand van 2-2 op het bord stond. Het was Windmill die als eerste de spanning van zich afspeelde en tot normaal spel kwam en Leiderdorp dat moeizaam volgde. Op de valreep knalde Corine een driepunter raak waardoor Leiderdorp met minimaal verschil op voorsprong de eerste periode afsloot 11-10.
Tweede periode neemt Windmill weer het initiatief en komt binnen een minuut op 11-14 voorsprong. Als Windmill op dat moment had kunnen doordrukken had het wel eens de wedstrijd kunnen beslissen maar dan knalt Kirsten een drietje en maakt Anouk zes punten op rij en staat het na drie minuten 20-14 voor Leiderdorp en is het Windmill dat moet vrezen dat ze de wedstrijd niet uithanden geven. Windmill vlucht in een effectieve zonedefense en langzaam maar zeker kruipen ze dichterbij. Leiderdorp kan door een score van Andrea maar net op voorsprong deze periode afsluiten 29-27.
De derde periode bleef het spannend tot de derde minuut; 31-33 voor Windmill. Daarna waren het Andrea, Corine en Anouk die het voortouw namen en Leiderdorp leek een beslissende voorsprong te nemen; 39-33 en weer lukte het Windmill om in de laatste minuut aansluiting te vinden. Periodestand 43-40.
In deze laatste periode zou iedereen verwachten dat Leiderdorp er door de smalle basis, conditioneel doorheen zou zitten. Het pakte echter anders uit. Onder aanvoering van Kirsten stroopten de meiden de mouwen nog eens op en plaatsten de beslissende demarrage tussen de vierde en zevende minuut; 55-46. Weer vluchtte Windmill in een zonedefense die wel de score deed haperen maar natuurlijk Leiderdorp veel tijd gaf om de aanvallen op te zetten. Tijd die Windmill eigenlijk niet meer had. Ondanks de drie driepunters die Windmill schoot bleef Leiderdorp overeind en gaf de voorsprong niet meer uithanden, 63-55.
Later bleek uit de scouting dat Leiderdorp 43 rebounds pakte, waarvan Kirsten 13 en Andrea 10. Een belangrijke factor in een wedstrijd waar het schot maar niet wilde vallen. Leiderdorp terecht winnaar in een sportieve en door de scheidsrechters goed geleide wedstrijd.
Scores; Roos Norder 3, Andrea Fung 12, Kirsten van Haver 13, Corine Manuputty 16 en Anouk Breel 19.