Het op het hoogste niveau spelende basketballteam is al maanden bezig met een strafexpeditie tegen ieder team waartegen ze gespeeld hebben. Onderhand begint het een serieuze kandidaat te worden voor het Nederlands kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen Voorburg. Op voorhand een team waarvan velen dachten dat het Leiderdorp moeilijk zou kunnen maken.
De eerste bal is voor Voorburg, ze komen op voorsprong met 0-2 en het publiek denkt dat dit het begin is van een spannende wedstrijd. Helaas, niets is minder waar. De ploeg van Leiderdorp is sneller, schiet beter, combineert beter en is fysiek ook een maatje te groot. De Voorburgse tegenstanders hebben niets in te brengen. Door de sterke Leiderdorpse verdediging ging Voorburg steeds geforceerder spelen en leed daardoor veel balverlies. Stand na de eerste periode 28-14 voor Leiderdorp.
Tweede periode het zelfde beeld. Leuk voor het Leiderdorpse publiek, dat zat te genieten van de leuke acties, maar niet leuk voor de wedstrijd die allang geen wedstrijd meer was. De leukste actie was de steal van Wouter Breel die zijn score afmaakte met een mooie dunk. Ruststand 49-27.
De derde periode ging het team van het coach duo Ben Ponsioen en Kostka Parladez met dezelfde inzet door en maakte het Voorburg onmogelijk een fatsoenlijke aanval te spelen. In deze periode kwam Voorburg slechts tot het scoren van 8 punten. Stand na de derde periode 76-35.
De vierde periode ging de lijdensweg voor de Voorburgers gewoon door. Leiderdorp speelde vrij en makkelijk en kwam tot leuke aanvallen en acties. Eindstand 103-48.
Scores; Roald Montesant 2, Edwin v.d. Werff 3, Rutger Wijnbelt 4, Peter v. Schie en Kaj v.d. Vlist 6, Riben Lewis 9, Jim v. Zijl en Kevin Lovink beiden 14, Wouter v.d. Eng 15 en Wouter Breel 30.
Ondanks dat het Leiderdorps team nog een aantal poulewedstrijden moet spelen is al duidelijk dat ze eerste worden en vooruit kunnen kijken naar de echt belangrijke wedstrijden in de final four waar ze misschien wel serieuze tegenstand krijgen.