Afgelopen weekend speelden de Leiderdorpse basketbalsters tegen Almonte uit Eindhoven. Lager geplaatst in de eredivisie ranglijst maar een tegenstander die coach Humphrey van Haver niet wilde onderschatten. Opdracht was zo snel mogelijk het gat slaan zodat de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist werd.
Dat was niet aan dovemansoren gezegd. Andrea en Roos pakten volop hun rebounds, Anouk was weer eens een keertje op schot en Corine en Kirsten organiseerden de goed sluitende defense van Leiderdorp. Anouk scoorde in deze periode 14 punten en met een eindstand van het eerste kwart van 20-7 voor Leiderdorp was de wedstrijd inderdaad gespeeld.
In de tweede periode was het vooral Kirsten die goed doorging met scoren en pakten de bankspeelsters Birgitte, Linda en Nicole ook de nodige speelminuten. Helaas lukte het Almonte niet tot beter spel te komen en dat resulteerde in de ruststand 35-15.
In de derde periode leek het alsof Almonte toch nog wakker werd en scoorden zij binnen drie minuten 6 punten op rij voordat Leiderdorp tot scoren kwam. Was helaas een korte opleving. In de resterende tijd kwamen daar nog maar 4 puntjes bij en Leiderdorp ging gewoon door met scoren. Derde periode 51-25.
De vierde periode hetzelfde beeld, een tegenstander die moeilijk tot scoren komt en Leiderdorp dat wel doorgaat met scoren. De uitgebluste tegenstander ziet in deze periode Corine nog even aanzetten waardoor zij een aantal keren tot gemakkelijke scores komt. Eindstand van deze sportieve en goed geleide wedstrijd 69-31.
Scores: Anouk Breel 27, Kirsten van Haver 15, Corine Manuputty 14, Andrea Fung 6, Roos Norder 5, Linda Boschman 2.