In de meisjes junioren rayon 1e klasse C wordt dit najaar 1,5 competitie verspeeld. Hierdoor moest het meiden bolwerkteam voor de 2e achtereenvolgende week in Utrecht tegen het bolwerkteam Amazone-Leidsche Rijn spelen. Na de ruime overwinning vorige week (53-86), werd het nu nog een dunnetjes overgedaan: 76-94. Een uitslag waar heren eredivisieteams trots op zouden zijn.

Amazone wilde zich duidelijk revancheren voor de ruime nederlaag van vorige week en coach Ray Laatst koos ervoor om vooral de eigen bucket dicht te houden. De press-breaker die BVL vorige week keer op keer gebruikte leidde ertoe dat we toen heel veel vrije lay-ups kregen en dat was wat hij wilde voorkomen. Het werkte op bepaalde momenten in de wedstrijd zeker, want nu werd van de bolwerkmeiden verwacht dat zij georganiseerd gingen aanvallen en dat werd nog wel eens vergeten. Halverwege de eerste periode kwam BVL pas op ‘stoom’. Een 6-3 achterstand werd door scores van Miranda Righarts, Nicole Hoogeveen en Birgitte Neuteboom razendsnel omgezet in een 8-18 voorsprong in de 6e minuut. BVL vergat echter op dat moment direct door te drukken en de voorsprong bleef daardoor lange tijd op en rond de 10 punten hangen (18-25 na de eerste periode en 22-33). Halverwege de tweede periode stapelden het balverlies en de verdedigingsfouten zich op. Gebrek aan vechtlust en/of onderschatting van de tegenstanders leverden een slap spelend BVL op, terwijl Amazone zich meer en meer in de wedstrijd kon spelen en zelfs op voorsprong kwam (36-33). Dankzij scores van Renske Kallenberg kon BVL bij rust opnieuw aan de wedstrijd beginnen (43-43).
In de derde periode speelde BVL weer gegroepeerd in de verdediging, de aanval werd zorgvuldiger neergezet en door wisselende scores van Patience Dimandja en Zoe Schellingerhout werd opnieuw een voorsprong opgebouwd (52-61 en 61-69 aan het eind van de derde periode). Op dat moment was Linda Boschman er reeds al lang uit met 5 persoonlijke fouten, waardoor de reboundkracht bij BVL vooral van Birgitte Neuteboom en Miranda Righarts moest komen.
In de vierde periode bleek dat de breedte van het BVL team sterker was dan dat van Amazone. Bij de Utrechtsen werd de tegenstand steeds minder, terwijl Leiderdorp op hetzelfde niveau wist door te spelen. Steffie Kreffer zorgde voor een 64-81 voorsprong waarmee de wedstrijd definitief in het slot zat. De wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld naar een 76-94 overwinning. Patience Dimandja verbeterde overigens in deze wedstrijd het ‘rendementsquotient’ tot een score van 1,696. Lees het wedstrijdverslag bij [url=http://www.amazone-leidscherijn.nl/modules.php?mod=content&func=pagecontent&cid=20&CORESID=222eecd79b03a2c1fc4c53059f7803e9]amazone-leidscherijn[/url]
scores: Patience Dimandja (20), Birgitte Neuteboom (19), Renske Kallenberg (14), Steffie Kreffer (10), Zoe Schellingerhout (10), Miranda Righarts (10), Nicole Hoogeveen (6), Linda Boschman (4), Lara Moerer (1).