We hebben er maanden op moeten wachten maar nu is het zover. De jongens kadetten hebben enkele wedstrijden verloren.
Dinsdag 28 december speelden de jongens onder leiding van Ton Kallenberg een toernooi in Elst bij Unlimited oftewel de familie Fackeldey. Een bijzondere dag vanwege de heftige sneeuw die ons onderweg parten speelde en zelfs leidde tot een sneeuwballengevecht op de afrit van de snelweg.
Maar het toernooi. De jongens hebben ambities, dus werd er gespeeld in een sterk bezet junioren! toernooi. De gemiddelde leeftijd van het Leiderdorpse team is 15/16 en de gemiddelde leeftijd van de tegenstanders 18/19 met een uitschieter naar 20.
Er werd gespeeld tegen verschillende Nederlandse teams uit de Rayon hoofdklasse o.a. Unlimited, Hanze Stars, Attacus, Exercitia en het Belgische Sint Jan Antwerpen dat landelijk speelt. Tot grote verrassing, want wat moet je nu van kadetten in dit veld verwachten, was iedere wedstrijd een echte wedstrijd. Alle 6 wedstrijden waren spannend tot het eind. Er werden drie wedstrijden net aan verloren met minder dan drie punten en twee gewonnen! De jongens konden heel goed mee in dit veld. De laatste wedstrijd bepaalde of Leiderdorp 2e of 5e werd. Helaas was dit een van de wedstrijden die net aan verloren werd. Maar het resultaat was er een om trots op te zijn. Van alle kanten kregen de jongens complimenten voor het getoonde spel. Een heel leuk toernooi waar de jongens veel geleerd hebben. Meer dan de hele competitie tot nu toe.