Het meiden bolwerkteam heeft afgelopen vrijdag een monsterzege tegen de junioren 2 van DAS behaald (12-107). De Delftse meiden hadden totaal geen verweer tegen de fullcourt man-to-man verdediging van BVL en werden volledig onder de voet gelopen.
De eerste wedstrijd van het seizoen ging tegen de junioren van DAS nog ruim verloren (40-76), de tweede wedstrijd volgde een zwaar bevochten overwinning (66-56) en nu was er feitelijk geen sprake van een wedstrijd. Veel heeft dit te maken met het wel of niet meespelen van de ‘as’ van het 1e juniorenteam, die ook als bankspeelsters bij het reserveteam meespelen. Vrijdagavond waren zij er niet bij, met als gevolg de eclatante overwinning.
In het begin zag het er echter nog niet naar uit. Na een slechte warming up (te frivool en nonchalant uitgevoerd), konden de meiden de weg naar de basket niet vinden (1-0 na drie minuten). Pas na een time out met donderspeech werd er iets beter gespeeld en werd duidelijk dat er slechts een spelende ploeg zou zijn (1-12 na de eerste periode).
In de pauze tussen de 1e en 2e periode, werden de vizieren op scherp gesteld en toen werd DAS onder aanvoering van een ontketende Miranda Righarts onder de voet gelopen (8-40 bij rust). Tijdens de pauze werd de afspraak gemaakt om met elkaar te proberen de honderd te halen en tegelijkertijd de tegenstandsters weinig kansen te bieden. De uitdaging werd goed opgepakt. Birgitte Neuteboom en Patience Dimandja scoorden aaneenvolgend. Als er al een rebound te vangen was, viel deze ten prooi aan Linda Boschman (18 rebounds) en DAS kwam door goede pressing van Zoe Schellingerhout en Naomi Maria eigenlijk niet meer over de middenlijn. Aan het eind van de derde periode blesseerde Maaike Klompmaker zich aan haar enkel tijdens een interceptie poging, gelukkig lijkt de blessure niet al te ernstig. Door scores van Steffie Kreffer en Renske Kallenberg kwam het bolwerkteam op een 11-73 stand aan het eind van de derde periode. In de laatste periode denderde de BVL-trein door. Nicole Hoogeveen ging zich nadrukkelijk met de scores bemoeien en het was Patience Dimandja die met een vrije lay-up in de 7e minuut het honderdste punt liet noteren. DAS kon in die periode niet meer doen dan het scoren van een vrije worp in de laatste minuut. Het werd de meest ruime overwinning van het bolwerkteam in dit seizoen: 12-107.
Door deze ruime overwinning, komt de eerste plaats in deze competitie steeds meer in zicht.
scores: Miranda Righarts (25), Patience Dimandja (20), Birgitte Neuteboom (16), Nicole Hoogeveen (16), Renske Kallenberg (8), Naomi Maria (8), Linda Boschman (6), Steffie Kreffer (5), Zoe Schellingerhout (3).