Zaterdag speelden de meiden de eredivisiewedstrijd tegen het hoger geplaatste Binnenland. Leiderdorp moet het nog altijd zonder de geblesserde Anne Wijtzes doen. Iedere week weer wordt er zodoende veel scorende inbreng verwacht van het basistrio Kirsten van Haver, Corine Manuputty en Anouk Breel. Zij moeten eigenlijk iedere wedstrijd goed spelen wil het team een kans op de overwinning hebben. Andrea Fung completeert dit trio door haar reboundende kwaliteiten. De bankspeelsters gaan met de week voruit maar hebben nog wat tijd nodig.
De eerste periode ging gelijk op. Ondanks het lengte overwicht kon Binnenland niet loskomen van Leiderdorp. Leiderdorp speelde snel en de schoten vielen. Ook de defense klopte regelmatig goed waardoor een aantal keer makkelijk balbezit werd veroverd. Periode stand 11-9 voor Leiderdorp.
De tweede periode leek Binnenland los te komen en nam een 11-13 voorsprong. Maar toen kwam de troika van Leiderdorp goed los. Corine op de break, Kirsten een paar scores randje bucket en een drietje van Anouk er overheen en Leiderdorp stond met soepel spel ruim voor; 32-19.
In de derde periode denderde het team door; een paar drietjes van Anouk, weer sterke drives van Corine en een mooie tip-in van Roos Norder zorgde na 5 minuten voor de stand 43-19. Maar wie dacht dat de spanning uit de wedstrijd was zat er naast. Binnenland nam maatregelen in de defense, offerde een speelster op om Anouk te elimineren, en een ontketende Kelly Versluis nam persoonlijk maatregelen en scoorde 13 punten in 5 minuten. Maar met de stand 43-32 op de borden hervatten de speelsters van Leiderdorp zich en Kirsten, Corine en Anouk zorgden voor een periodestand van 49-37 voor Leiderdorp.
Binnenland kon in de vierde periode niet meer aanzetten tot nog een eindsprint en Leiderdorp speelde de wedstrijd uit onder aanvoering van een uitstekend spelende Corine. Eindstand 63-50 voor Leiderdorp. Ondanks dat Kirsten scorend ongelukkig speelde, was haar inbreng van groot belang.Door hard werken kwam ze tot 9 rebounds en 13 steals. De bankspeelsters Roos en Birgitte hebben ook de nodige speeltijd gekregen en met name Roos liet in deze
wedstrijd zien dat ze hard vooruit gaat.
Scores; Roos en Andrea 2, Kirsten 9, Anouk 18 en Corine 32.