Afgelopen zaterdag hebben de meisjes bolwerk een puike prestatie geleverd tegen DAS junioren 2. In de openingswedstrijd van het seizoen werd nog kansloos met 76-40 verloren. Nu waren de meiden aspiranten en kadetten te sterk voor de junioren uit Delft: 66 – 56!
Het werd in de eerste twee perioden een gelijk opgaande strijd. Via 9-10 en 15-16 na de eerste periode, was er tot de 8e minuut in de tweede helft nog geen ‘betere’ ploeg (31-31). Op zichzelf overigens as dat al een enorm prestatie want het ging tenslotte toch om junioren waarmee de strijd werd aangebonden. Patience Dimandja en Birgitte Neuteboom zetten BVL echter in de laatste minuten van de tweede periode op voorsprong (43-35 bij rust).
In de tweede helft ontspon zich eerst een wat rommelige periode. Aan beide kanten werd de bal veelvuldig in handen van de tegenpartij gepasst met in ieder geval voor BVL het gunstige gevolg dat de voorsprong behouden bleef. DAS bleek niet in staat om adequaat om te gaan met het snelle spel van de meiden van het bolwerk. Zowel aanvallend als verdedigend werd weinig weggegeven en de voorsprong werd aan het eind van de derde periode uitgebouwd tot 58-44. In de vierde periode sloeg opeens de angst toe dat we hier wel eens een belangrijke zege konden gaan wegslepen, waardoor de scoreproductie bleef steken. Doch opnieuw maakte DAS hier geen gebruik van en kwam de verrassende zege geen moment in gevaar. 66-56 voor het trotse bolwerkteam, dat hierdoor de koppositie in de (junioren)competitie [1313] in handen heeft!
scoorsters: Birgitte Neuteboom (23), Patience Dimandja (20), Nicole Hoogeveen (12), Miranda Righarts (3), Zoe Schellingerhout (2), Steffie Kreffer (2), Renske Kallenberg (1).