Het moest er een keer van komen… meer dan 100 punten in één wedstrijd. Helaas zonder Bobby de Jong (vinger gebroken) werd er zaterdag tegen DAS gespeeld.
Het BVL-team speelde de eerste 3 kwarten perfect. Snelle breaks, goede schoten, goede passes…. alles was dik in orde.
Het vierde kwart begon het team wat nerveus…. de teller stond op 84 dus er waren 8 schoten nodig om de honderd te halen. Nou, dat wilde iedereen natuurlijk wel even gaan doen. Een time-out bracht iedereen weer op het goede pad en in de achtste minuut werd de 100 bereikt. De laatste twee minuten werden er nog vier ingegooid zodat de teller uiteindelijk bij 108 stopte.
Maar goed ook want het sheet bleek inmiddels helemaal volgeschreven.
Er werd overigens niet alleen aangevallen, er werd ook verdedigd. De tegenstander kwam niet verder dan 10 punten.

Boris Crama scoorde 42 punten. De tegenstanders konden hem niet bijhouden. Vooral doordat hij in de fastbreak vaak goed werd aangespeeld door Vincent Antes die zelf ook nog 16 punten maakte en sterk stond te verdedigen.
Michiel Jacobi was snel, stond vaak op de juiste plaats en scoorde 18 punten. Dylan Meijer buffelde in de verdediging en scoorde “met links” 2 punten. Marco van Winkel, mooi schotje, 2 punten. Isaiah Libanon maakte glimlachend 12 punten en pakte veel rebounds. De man met nummer 28, Mike van der Vlist speelde zoals altijd op full speed en maakte 12 punten. De elegante dame in het team, Lotte Broers scoorde 4 punten.

Door deze overwinning is het team ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse, hoger kan niet. Misschien dat er in de tweede seizoenshelft een regio hoofdklasse voor Benjamins wordt samengesteld. Als dat doorgaat, doet dit team daar zeker aan mee.
Zondag a.s. de laatste wedstrijd in Rotterdam. Daarna volgt er een passend kampioensfeestje….. de foto’s staan volgende week ongetwijfeld op de website!