Door het programma van het Nederlandsteam is de competitie-start een stuk later dan normaal en na een wekenlange voorbereiding snakt iedereen naar de eerste wedstrijden van de competitie. Dus hebben diverse teams een aantal oefenwedstrijden gespeeld om een beetje in ritme te raken. Zo ook Leiderdorp dat afgelopen zondag tegen Den Helder een oefenwedstrijd speelde in de Bloemerd.
Beide teams traden redelijk voltallig aan en aan Leiderdorpse zijde speelden ook de junioren Corine Manuputty, Kirsten van Haver en Anouk Breel mee. Een redelijk gelijk opgaande eerste periode werd gevolgd door een tweede waarin Den Helder los kwam van Leiderdorp. Deze, ongeveer tien punten, achterstand werd tot vier punten teruggebracht maar in de derde en vierde periode kon Den Helder toch nog versnellen en trok de winst naar zich toe. Eindstand 63-77. Een uitslag die Leiderdorp hoop geeft op meer.