Afgelopen weekend speelden de meisjes hun tweede eredivisie wedstrijd van dit seizoen. Na een met slechts 4 punten verloren wedstrijd vorige week in Groningen moest het nu gebeuren. Onder begeleiding van invaller coach Joris Zandbergen startten de meiden voortvarend. Na een 0-7 voorsprong en Kirsten van Haver die 9 van haar uiteindelijke 20 punten scoorde, werd door snel spel en goed verdedigen de eerste periode afgesloten met een 7-17 stand. De tweede periode werd nog dramatischer voor Eindhoven, zij scoorden slechts 8 punten en Leiderdorp bleef lekker doorgaan met 27 punten. Anne Wijtzes bleef onverstoorbaar rebounden en scoren en Corine Manuputty bleef met snelheid naar het bord gaan. Roos Norder, die dit seizoen voor het eerst op eredivisieniveau acteert pakte ook veelvuldig haar rebounds. Als ze iets meer rust in haar spel krijgt wordt ze nog effectiever. Leuk om te zien dat ze met sprongen vooruit gaat. Dit was duidelijk teveel voor de tegenstanders. Ruststand 15-44.
In de derde en vierde periode bleef ook Anouk Breel haar puntjes meepakken en net zoals Kirsten werden er weer de nodige driepunters gescoord. Andrea Fung knalde er nog twee droge jumpers in met een souplesse alsof ze nooit anders doet. De tegenstanders werden er hopeloos van. Dit was typisch een wedstrijd waar de bankspeelsters ook hun minuten konden pakken. Nicole Hoogeveen, Linda Boschman, Roos Norder en apirant! Birgitte Neuteboom kunnen zo voorzichtig wennen aan het niveau. Met name het fysieke aspect van dit niveau zal toch even moeten wennen. De basis vier hebben hard behoefte aan back-up. Het zal van de bankspelers afhangen hoe ver het team in de competitie komt. In ieder geval heeft Eindhoven kennis gemaakt en kon met een verleis van 42-81 haar wonden likken. Leiderdorp kan tevreden terugkijken op een goede wedstrijd en de eerste winstpunten.
Scores; Roos en Andrea 4, Anouk 16, Corine 18, Anne 19 en Kirsten 20 punten.