Afgelopen zaterdag speelden de Leiderdorpse meiden een belangrijke wedstrijd. Winnen of verliezen van Hoofddorp betekent het verschil tussen subtop en het tweede rijtje in de ranglijst. Twee teams waarvan velen denken dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Leiderdorp is gehandicapt door het ontbreken van Roos Norder en de niet fitte Andrea Fung. Speelsters die voor de smalle Leiderdorpse basis erg belangrijk zijn.
Het eerste kwart neemt Leiderdorp brutaal afstand van Hoofddorp. Na 10 minuten staat de stand 8-16 voor Leiderdorp op het bord. Maar wat werd er slecht gespeeld door beide teams. Hierdoor werd het een erg rommelige maar spannende wedstrijd.
Het tweede kwart het zelfde beeld alleen maakt Hoofddorp haar achterstand goed en we sluiten af met 33-32. Leiderdorp laat het initiatief aan Hoofddorp.
In de derde periode werd de wedstrijd beslist. Niet direct terug te vinden in de punten, 46-50 voor Leiderdorp, maar volgens de tafel kreeg de tot dat moment niet te stoppen Anne Wijtzes haar 5e fout. De scouting kwam niet verder dan 3! De tafel had helaas wat last met het ontcijferen van de gebarentaal van de scheidsrechters. De scheidsrechters konden niet anders dan constateren dat er 5 fouten op het sheet stonden. Wie dacht dat Leiderdorp vanaf dat moment, de 6e minuut, overlopen zou worden zat er helemaal naast. Ook Hoofddorp liep te knoeien waardoor Leiderdorp nog met 4 punten voorsprong de vierde periode inging.
De vierde periode was voor de hoofdscheidsrechter. Duidelijk geirriteerd zat hij er een aantal keren naast met als hoogtepunt de volgende situatie.
Leiderdorp neemt bal uit. Door strakke defense wordt Leiderdorp gedwongen de bal via een been van de tegenstander te gooien om de 5 seconde regel niet te overtreden. Via de Hoofddorp speelster komt Leiderdorp weer in balbezit en de beste man fluit af en geeft Hoofddorp zijkant uit. Verbazing alom. En dat in de beslissende eindfase van de wedstrijd waar om ieder balbezit werd gevochten. Uitleg van de collega scheidsrechter achteraf; waarschijnlijk voor onsportief spel afgefloten! Lachwekkend, maar het uiteindelijke verlies van Leiderdorp zat in de totale off-day van Corine Manuputty, Kirsten van Haver en Anouk Breel. Normaal is ieder goed voor een 20 punten per wedstrijd, nu gezamenlijk 20!
Na de spannende laatste minuut stond er een eindstand van 60-57 op het bord. Winst voor Hoofddorp (gefeliciteerd) in een overigens sportieve wedstrijd. Enige minpuntje was de Hoofddorpse toeschouwer (zal wel een papa geweest zijn) die een voorbeeld aan de meiden kan nemen.
Analyserend; een team (Leiderdorp) dat tot 47 schotpogingen komt, kan basketballen tot ze een ons weegt maar winnen zal het nooit.