Een heel zuur verlies voor Leiderdorp. Niet alleen omdat het met 1 punt was maar temeer omdat je hier de doelstelling voor het seizoen verspeelt, een plek bij de eerste 6.

Wie voorafgaand aan de wedstrijd de stand op de ranglijst had bekeken zou toch een leuke maar meer spannende wedstrijd hebben verwacht. Niets van dit alles kwam uit. Beide teams begonnen slap aan de wedstrijd. Geen van beide teams had ook maar de intentie er een wedstrijd van te maken. Slap in de verdediging geen overtuiging in de aanval wat het eerste kwart resulteerde in een gelijk in slapheid opgaande wedstrijd. Leiderdorp opent de score en staat 3 minuten voor met 2-0. een 3tje 2 vrijeworpen en veldscore van hoofddorp zet hen op een 5-7 voorsprong. Kirsten van Haver laat leiderdorp weer op voorsprong komen en zo is de stand na het 1e kwart 13-12 in Leiderdorps voordeel.

Het 2e kwart laat al niet veel beter Basketball zien via 18-14 en 22-20 en 22-24 wordt het uiteindelijk 26-25 bij rust. een lichtpuntje in dit 2e kwart was dat er aan Leiderdorp kant in de laatste minuut wel weer gevochten werd en men weer wat basketball liet zien. Wie nu dacht dat Leiderdorp wakker was geworden en de smaak te pakken had kwam bedrogen uit de kantine. Niet Leiderdorp maar Hoofddorp kwam beter uit de kleedkamer binnen 5 minuten had men een 13-0 run en daarmee een 10 punten voorsprong opgebouwd en was Leiderdorp volkomen de weg kwijt pas op het moment dat Hoofddorp verslapte in de verdediging kwam Leiderdorp terug in de wedstrijd van een 28-42 achterstand wist men zich terug te vechten naar een 38-44 achterstand.

In het 4e kwart weet Leiderdorp zich eindelijk terug te vechten in de wedstrijd Kirsten van Haver en Anouk Breel (spelend met een spierblessure) zetten Leiderdorp in de 7e minuut op een 51-48 voorsprong Hoofddorp doet weer wat terug en komt op 51-50.
In de 10e minuut gebeurt er van alles Corine Manuputty weet 1 van haar 2
vrijeworpen te scoren 52-50. Hoofddorp doet er verdedigend een schepje boven op en komt op gelijke hoogte 52-52 en ik maak me met nog zo’n 20 seconde te gaan op voor een verlenging. Nee dus. Leiderdorp neemt uit op de baseline verspeelt op onverklaarbare wijze de bal, Anne Wijtzes maakt haar 5e fout en Hoofddorp scoort 1 van de 2 vrijeworpen 52-53.
Leiderdorp weet dan in de laatste 15 seconden niet meer tot scoren te komen.

Heel erg zuur omdat dit verlies volkomen aan ons zelf toe te schrijven is. Want een ieder binnen het team weet dat je een beetje press niet dribbelend maar passend op moet lossen. Iedereen weet wat in zo’n geval haar positie is maar niemand voerde de opdracht goed uit.