[b]Coach Martin Brouwer:[/b]
Als ik de eerste wedstrijd tegen Wildcats voor ogen haal zou dit een harde en spannende wedstrijd worden. Dat harde is uitgekomen, dat spannende hebben de meiden voornamelijk in het 2e kwart laten liggen. Ook was het weer zo’n wedstrijd waarin de scheidsrechters niet thuis gaven en hem bijna uit de hand lieten lopen.

in het 1e kwart had ik de meiden voor gehouden dat zij de toon moesten zetten voor de wedstrijd bikkel hard zijn in je verdediging en op tempo je aanval spelen. Niets van dit alles was in de eerste 3 minuten te zien. Deze waren
helemaal voor Wildcats. Leiderdorp werd helemaal overrompeld door de press van Wildcats. men kwam er absoluut niet uit en zo stond daar binnen 3 minuten een 0-11 achterstand op het bord en was er een time out voor nodig om de meiden wakker te schudden. Deze hielp via een 5-13 werd het 13-19 het gat in de press van Wildcats was gevonden. 21-30.

Begin 2e kwart moesten de meiden van Leiderdorp doorzetten 9 punten inhalen en er een spannende wedstrijd van maken. Niets maar dan ook niets van de afspraken werden waargemaakt. Weer stond daar die Press en weer kwam leiderdorp er niet uit. De keren dat Leiderdorp er uit kwam werd de bal zo pietluttig verspeeld dat de moed mij in de schoenen zakte. Toch werd er een aantal keer wel goed aangevallen maar de keiharde press van Wildcats wierp zijn vruchten af. Want had ik in het begin van de wedstrijd niet gezegd dat wij de toon moesten zetten in plaats van Wildcats. Nu had Wildcats de toon gezet en mochten van de heren scheidsrechters werkelijk alles. 2 fouten in een bikkelharde press over 10 minuten is in mijn ogen niet mogelijk. Maar goed het werkt dus wel en Wildcats maakt in dit kwart een 32-7 run. Wedstrijd gespeeld met dank aan de heren Scheidsrechters. 28-62

De 2e helft wordt die van Anouk Breel van haar 33 punten maakt zij er 25 in deze 2e helft tegen een schotpercentage van 80%. Hulde maar alleen Anouk is niet genoeg.
De grootste achterstand is in het 3e kwart 41 punten: 33-74 en verwacht je dat de meiden hun kop laten hangen. Maar nu pas wordt Leiderdorp wakker en vecht voor wat het waard is. En dat ze kunnen vechten is nu wel duidelijk. Het gat wordt weer gevonden maar nu wordt de bal gevangen en goed doorgepassed en zijn het Anouk Breel, Anne Wijtzes en Corine Manuputty die de break vakkundig uitspelen. via 39-77 wordt het uiteindelijk 51-80.

Dit beeld zet zich door in het 4e kwart alles en iedereen vecht en knokt en ook nu vergeten de heren scheidsrechters af en toe te fluiten zelfs zo erg dat ik meer dan eens de andere kant op keek. Alleen kan ik het de meiden niet kwalijk nemen. Maar goed, via 60-85 wordt het 75-95 en uiteindelijk 79-106.

Nu vind ik het verliezen niet eens zo erg maar meer de manier waarop dit gebeurt. Weer geven de meiden een kwart niet thuis en weer wordt de achterstand daardoor onoverbrugbaar en weer worden we te laat wakker. De afspraak is nu dat we eens een hele wedstrijd gaan knokken en niet als een stelletje ……. achter de tegenstander aan gaan rennen.