Afgelopen weekend speelden de meiden tegen het lager geplaatste Utrecht. Een team dat aardig speelt maar vaak de overtuiging mist om de twee punten mee naar huis te nemen. Leiderdorp is het team met meer potentie dan ze tot nu toe hebben laten zien. Volgens vriend en vijand zijn onnodig wedstrijden verloren maar door de positie in de middenmoot is hun plaats in de eredivisie in ieder geval verzekerd.
Utrecht start feller en neemt dan ook het initiatief. Aanvallend kan Leiderdorp geen vuist maken en in de verdediging wordt niet agressief genoeg gespeeld. Na 6 minuten 8-4 voor Utrecht. Twee snelle scores op rij van Anne Wijtzes brengt Leiderdorp weer in de buurt en de eerste periode wordt afgesloten met 11-13 voor Utrecht.
Tweede periode start Leiderdorp goed, komt voor met 15-13 maar dan pakt Utrecht het “momentum”. Bij Utrecht ontbrandt Sigrid van der Toorn en scoort soepel 7 punten achtereen, als Charlotte Kromhout er dan ook nog een driepunter in knalt zit Leiderdorp in de problemen. Stand tweede periode 22 – 30 voor Utrecht.
Coach Brouwer van Leiderdorp heeft in de rust zijn team geïnstrueerd fanatieker en sneller te spelen wat resulteert in een winning streak bij aanvang van de derde periode. Het is Anouk Breel die met 8 punten op rij zorgt voor de aansluiting, waarna de rest van het team ontwaakt en over de tegenstander heenloopt door 22 punten in deze kwart te scoren! Stand na de derde periode 44 – 41 voor Leiderdorp.
Dan gebeurt er iets wat door toeschouwers en speelsters niet begrepen wordt. In plaats dat Leiderdorp met haar sterkste formatie “doordrukt” en het voor de slacht rijpe Utrecht zonder punten naar huis kan sturen, wisselt coach Brouwer van Leiderdorp zijn scorende speelsters. Het ritme en zelfvertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon en Utrecht grijpt haar kans. Met nog 3 minuten te spelen staat Leiderdorp 1 punt achter en zet coach Brouwer alsnog de scorende speelsters in het veld. Er ontstaat een zinderende wedstrijd en Leiderdorp krijgt haar kansen. Twee punten van Anne en twee punten van Anouk en met 1 minuut te spelen staat Leiderdorp nog met 2 punten achter. In deze minuut krijgt Anne twee vrije worpen waarvan ze er helaas maar 1 benut (totaal vrije worpen 4 uit 8). Stand 52 – 53 voor Utrecht maar Leiderdorp pakt via Andrea Fung de rebound, die met 2 seconden op de klok bij Anouk Breel terecht komt. Met een turn-around-jumper schiet ze en stuitert de bal enkele malen op de ring alvorens …. Er naast te vallen in de zoemer van het eindsignaal. Onnodig verlies is een feit: 52 – 53 voor Utrecht. Het is te hopen dat de meiden dit verlies en de frustraties snel kunnen verwerken en op tijd klaar staan voor de volgende tegenstander: Perik Jumpers in Tubbergen volgende week. Een tegenstander waar ze zeker kansen hebben.