Op zaterdag 22 mei heeft heren 2 in een rechtstreeks duel met Gymnova op ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt dat het op 5 juni slechts een doel heeft, n.l. voor de derde keer op rij kampioen van de eerste klasse regio Den Haag worden. Gymnova werd met duidelijke cijfers vernederd: 81-43.
Gymnova zou overigens bij winst zelf kampioen zijn geworden. Dat kwam doordat BVL2 twee keer onnodig verloren had (Jumpers en LUSV). Het team van speler/coach Marc Alessie moest nu winnen van Gymnova dat tot nu toe slechts verloren had van BVL2 in de thuiswedstrijd.
Het betrof hier trouwens een inhaalwedstrijd omdat het licht enkele weken geleden was uitgevallen in de reguliere wedstrijd (bij een stand van 39-35 in het voordeel van BVL). Nu moest de wedstrijd weer van voren af aan worden gespeeld. Opnieuw werd de inside optie veelvuldig geprobeerd omdat daar het zwakke punt lag bij Gymnova. In het begin van de wedstrijd hadden de Leidschendammers hier trouwens een aardige oplossing voor, waardoor BVL toch maar mondjesmaat inside kon scoren. Na de eerste periode had BVL een kleine voorsprong die in de tweede periode ook langzaam maar zeker werd uitgebouwd ( 29-22 bij rust).
In de derde periode sloeg een ontketend BVL toe. De 1-3-1 zone stelde Gymnova voor onoplosbare problemen en aanvallend werd met drie lange mannen (Paul Broers en Michael Breel inside en Just Blom vanaf de ‘drie’ positie) vooral door slimme passing een bijna 100% score neergezet. Het gevolg was dat de wedstrijd snel was beslist ( 55-27 na het derde kwart). In het laatste kwart ging BVL nog even door, waarbij Gymnova de schade kon beperken doordat ook de verdediging iets meer toeliet.

Op zaterdag 5 juni speelt BVL nu de beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen – opnieuw – Gymnova. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in sporthal De Duikelaar te Waddinxveen (waarschijnlijk om 20.30 uur).