Dinsdagavond speelden de Dames tegen de nummer1 van de competitie. Vooraf door velen bestempeld als een kansloze wedstrijd voor Leiderdorp. Hoe anders liep de wedstrijd, het team wierp zich weer op als de reuzendoder die het aan het begin van het seizoen was. Een ongekend goede start leverde direct een voorsprong op die in de loop van de eerste twee kwarten alleen maar verder werd uitgebouwd. Zelfs het thuispubliek wist niet wat het overkwam laat staan de bezoeksters uit Barendrecht die aantraden met 5 speelsters uit het Nederlands team. Er leek een “touch of magic” door de hal te zweven waardoor Leiderdorp niets verkeerd kon doen. Of het nou Jessica was die 3 of 4 driepunters op rij schoot of Kee die, koud van de bank, direct een driepuntertje raak schoot, sterke inside acties van Renske, Lonneke die heerste in de bucket, alles leek te kloppen.

Tegen het einde van de tweede periode was het verschil 30 punten! De 58 punten van Leiderdorp na twee perioden spreken boekdelen. Derde periode liep een fanatieker spelend Binnenland langzaam in en de twijfel bij Leiderdorp sloeg toe. Rommelig spel en beide teams in foutenlast aan het eind van de derde periode maar nog altijd Leiderdorp op een punt of 17 voorsprong.

Vierde periode moest Leiderdorp noodgedwongen “klein” spelen vanwege de genoemde foutenlast. De goed spelende Amerikaanse center van Binnenland leek haar team nog even in de buurt van de tien punten achterstand te brengen maar moest ook voortijdig met foutenlast naar de bank. Leiderdorp speelde de, overigens zeer sportieve, wedstrijd geroutineerd uit. Na het laatste fluitsignaal volgde een uitbundig applaus van een enthousiast publiek dat het team een heel bijzondere wedstrijd had zien spelen. Einduitslag: 85 – 67